ekstyreem enduro Sea to sky
Moderaator: Moded
ekstyreem enduro Sea to sky
nii härrased ...Türgis näeme,nimi kirjas , registreeritud ja makstud.
http://www.redbullseatosky.com/
Lärm
Re: ekstyreem enduro Sea to sky
Tere
Kes juhuslikult see nv Türgis puhkab,siis teadmiseks et mina ja Meeru osaleme ekstreem enduurol "Red Bull Sea to Sky".
Koht asub 80 km Antalyast .Kemeris.
Ilmselt saab ka kogu üritusel silma peal hoida internetis
http://www.redbullseatosky.com/
Kes aga lähedal ,siis tulge kaasa elama.
Lärm
EKSTREEM ENDURO
Red Bull SEA TO SKY 2012 (Kemer, TÜRGI)
Tere härrased! Kirjutan teile väikse kokkuvötte Türgist „Sea to Sky“ ekstreem enduurolt.
Jõudsime siia neljapäeval hommikuse lennuga Riiast Antalyasse. Rentisime auto ja tunni ajaga olime võistluspaigas Kemeris.
Vastuvõtt on siin väga luks. Kuna olime osavõtu tasu maksnud „ all inclusive“, siis ootas meid ees 5* hotell, kus mõlemale anti oma tuba, väljas basseinid, saunad, hotelli oma rand, tenniseväljakud ja palju muud.
Rattad rentisime siit, milleks olid kaks ktm 300exc-d. Kuigi rattad on 2012 aasta masinad, siis ikka suht rondid, mis tuli üle käia. Kohalik servis on ka ikka allapoole arvestust,aga see selleks.
Reedel saime rattad oma valdusesse ning käisime omapäi kohalikes mägedes tiirutamas ja seadistust sättimas.
Laupäev- võistluse esimene päev.
Hommikul kell 09.15-09.45 oli võimalik päeva esimese katsega tutvuda, milleks oli Beach Race.
Rada oli umbes 3km pikk ja oli rajatud randa liivaluidetele. Raja keskel oli hüpe üle kuivanud jöesängi, kust oli võimalik ümber sõita. Paljud sõitjad lendasid üle aeglasemate söitjate ,kes olid valinud „chiken way“.
Sõit kestis 15 minutit pluss kaks ringi ning starditi jooksuga ratta juurde eest poolt.
Sõidu võitis Jonny Walker Kokku on sõitjaid stardis umbes 130.
Minu koht oli pärast Beach Race 28 ja Meeru oma 40,millega vöis igati rahule jääda ,arvestades tohutut tolmu rajal. Kõigele lisaks on iga päev varjus 32 kraadi kuuma,mis suurt rolli mängib.
Pärast Beach Race oli paus 1,5h ,kus sai tsikleid seadistada teiseks katseks ehk Forest Race (FR)
Kl 12 starditi FR rajale 30sekundiliste vahedega.. Rada oli 28 km pikk ja mille läbismiseks kulus näiteks meil umbes 2 tundi .
Esiotsa mehed läbisid selle maa 1h ajaga. Rada ise kujutas endast ainult kitserada ,mis oli kaetud lahtiste kividega ja suurte tõusude ja langustega,samuti kuivanud jöesängidest üles ja alla minemistega,mis 30 kraadises kuumuses ikka päris läbi vöttis.
Nendes rasketes tingimustes jöudid löpuni 130 ainult 69 kes saavad jätkata homme.
Meie kohad olid Forest Race-l 30 ja 31.
Pühapäev. --- OLYMPUS HILL RACE.
Laup. õhtusel koosolekul anti teada ,et mehed ,kes plaanivad löpuni (KULD)tippu välja sõita ,soovitatakse kaasa vötta gps,sest üleval on ilm väga muutlik ja rada kattub tihti uduga.
Võistlusel oli üldse 3 taset. ----Pronks tase piirnes pühapäeval 13km pikkuse rajaga . Sõitjad ,kes soovisid hõbemedalit saada ,pidid jõudma Hõbe tasemini ,mis asus 29km kaugusel stardist.
KULD tase asus aga 50 km stardist.
Kuna eelmisel aastal jõudis tippu välja ainult 8meest ,siis meie isegi ei möelnud ,et hakkaks kuld tasemini proovima. Oleksime väga rahul ,kui jõuaks Hõbe tasemini. Pronks tase asus 800m ,hõbe 1700m ja kuld 2450m kõrgusel merepinnast.
Pühapeva hommik algas tösise tormi ja vihmasajuga. Rajale lasti kümneste puntidena iga 2minuti tagant. Kontroll ajaks oli 6h sõiduaega ja kuld tasemini ehk 50 km kaugusele minnes pidi läbima 18kontroll punkti.
Eesmärk oli jõuda höbe tasemini võimalikult kiiresti .
Võrreldes laupäevase rajaga oli rada poole raskem . Rada hakkas pihta 7km jõesängiga ,kus vahepeal tuli tsikleid sildadest üles tirida mitmekesi ja üle vöi ümber sõita tohutu suurtest kividest jne. Pärast jöge hakkas aga mäkke ronimine ,mis vaheldus ka hullude down hillidega ,aga enamus rajast ronis ikka koguaeg mäkke. Kui näiteks Romaniaxil saab pärast rasket lõiku ikka jala sirgeks lasta ja puhata ,siis Sea to Skyl seda võimalust pole. Kogupäev on absoluutselt hard trass ja puhke kohti pole . Tõusud olid kitserajad,mille pinnaseks olid enamasti lahtised veerevad kivid,muld ja kiviklibu. Üle tuli ka põiki sõita tohutu suurtest kivi kalju seinadest . Eksimis ruumi eriti polnud jäetud,sest kohe raja körval olid ikka väga suured tühimikud. Sadas ka natuke vihma ,mis veelgi raskendas olusid,aga õnneks ei sadanud terve päeva.
Kui võrrelda veel Romaniaciga ,siis Sea to Sky on väga erinev. Esiteks ,kui eksid ,siis oled pöhimötteliselt kusagil mägedes üksi ,sul pole mingit mini tracki ,ega midagi,pead lootma et keegi sind märkab ,kui oled kuhugi kukkunud vöi end vigastanud. Meditsiini nägin ainult ühe kohapeal kogu vöistluse käigus. Ühesönaga oled sellel üritusel rohkem üksi ja tsivilisatsioonist väga kaugel võrreldes Romaniaxiga.
Tulles tagasi võistluse juurde,siis õnnestus mul hõbe tasemini välja sõita 2h ja 50 minutiga. Seega oli mul aega veel Kullani sõita 3h. Kuigi ma polnud selleks väga valmistunud ,et hakkan tippu ründama,siis siiski otsustasin proovida ja teadsin et kui ei jöua siis pärast kella 16.00 CP edasi ei lasta.
Rada muutus pärast hõbetaset veelgi raskemaks ja mitmetes kohtades pidime teiste söitjatega üksteist aitama. Kuigi rada oli täiesti hullumaja puhvet vahepeal ,õnnestus mul enamasti koguaeg liikuda ja pool imega jõuda välja 17 ehk viimasesse CP-sse enne Kuldtaseme Finisit . Sealt tipuni jäi veel 6km. Kohe pärast seda kohta oli aga suur sein ,millest polnud minusuguse tasemega mehel vöimalik üksi üles sõita. Mitmeid kordi proovides ,otsustasin alla anda ja söita tagasi 17 sse cp-se ja oodata tagant poolt Marti ,et söita koos mööda teed koju ,sest kontroll aega oli jäänud veel 1h ja 20 minutit. Siis aga tuli veel möni söitja minu tagant ja otsustasime koos üksteist sellest seinast üles aidata ja Olympuse tipp ära vallutada. Sel hetkel ma ei teadnudki veel ,et Meeru otsustas piirduda minust sel hetkel 15 km tagapool asuva Hõbe tasemega ja sealt otse koju sõita.
Pärast seinast üles saamist aga probleemid veel ei löppenud kuna minu 2taktisel oli päev otsa gaasitrossi defekti töttu tühikäik körge olnud ja mille tulemusena mul hakkas küte otsa löppema. Kusagil mägedes 5km enne lõppu ,aga sain kellegi pealtvaataja husabergist laenata 2L kütet ja sain jätkata,kuigi aja limiiti jöudmine oli peaaegu kustunud selle bendiini jamaga. Siiski otsustasin söita tipuni välja ja mitte 17sse cps-e tagasi.
Viimased kolm km kulges mööda rasket kiviklibu sik-sakitades ja 30m enne finisit pidi veel kahe pealtvaataja abi kasutama et jöuda Olympuse mäe tippu.
Köik kolmekesi ,kes me viimased km-d koos tulime jõudsime mäe tippu ja tundsime end „Alar Sikuna“:):):) ,sest olime just läbinud sama raske vöi isegi natuke raskema päeva, kui oli seda 2010 a Romaniaxi esimene päev.
Kokku vallutas pühapäeval Türgis ,Olympuse mäe 21 sõitjat. Nendest 18 mahtusid 6 tunni sisse ,aga meie kolm viimast meest ,jäime umbes 25minutit hiljaks kuue tunnisest kontroll ajast. Ega see suurt midagi ei tähendanud ,kui seda ,et meie löpptulemus vöeti eelviimasest 17st CP-st, ja autasuks anti kuldmedali asemel höbemedal. Aga köige tähtsam oli ikkagi sinna tippu jöuda ja mägi vallutada.
Pärast tippu jõudmist pandi meid koos tsikliga suusatöstuki peale ja söidutati alla ,kust paddocisse oli 15 km maad.
Kokkuvõttes kaks päeva uusi huvitavaid ja üliraskeid katsumusi .
Vöimalusel tuleks oma tsikliga siia vöistlema ,aga Türgi piirist ülesaamine on töeline katsumus. Näiteks rootslaste tsiklid seisid Bulgaaria-Türgi piiril kolm päeva paberimajanduse taga.
Kohalik KTM rent ja majandus on ikka allapoole arvestust ja boksis oli ikka täielik hullumaja ja keegi ei teadnud mitte midagi mis toimub. Aga tsiklid me siit saime ja nagu näha viis see rendikas mind ka Finisini,mis minule hetkel köige olulisem on.
Kel tekkis huvi sellele üritusel minna siis 2013 toimub septembri lõpus.
Edu kõigile ja kohtumiseni laup Võrtsjärve Extreem Enduro Crossil.
Lärm
-
- Tsikkel: Suzuki Intruder 1500/2007
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
lärm kirjutas:Beach and forest race
Olympus Mountain Race
Müts maha. Väga tublid olete. Ise küll krossi ei harrasta, pigem sellist rahulikku kulgemist, vastavalt vanusele ja oskustele.
Aga vaadetes neid videoid, SUPER tulemused. Väga tublid!
Minu arvates on ka tõsiselt lahe, et maarjamaa poistel selline tase on.
Mul aga tekkis selline küsimus, et kuidas sellistes tingimustes mootori jahutus lahendatud on? Väljas selline temperatuur ja lõpupoole oli ju ainult kivideotsas nikerdamine.
Kawasaki Ninja<Suzuki GSXR750<Kawasaki Kx125<KTM LC4, Suzuki SV650S, Husqvarna Te610
Rat-Roy kirjutas:Mul aga tekkis selline küsimus, et kuidas sellistes tingimustes mootori jahutus lahendatud on? Väljas selline temperatuur ja lõpupoole oli ju ainult kivideotsas nikerdamine.
valad aga camel-bagi energiajoogi asemel puhast vett ja hiljem valad selle siis radikasse, küll õhtul ise juua jõuad
teine asi on see, et ekstreemenduurosid sõidetakse valdavalt kahetaktilistega. Need vähe lollikindlamad selle ülekuumenemise ja veehaukamise suhtes.
Müts maha!
Aga eestlasele omapäraselt küsiks kohe, mis maksis „ all inclusive“? kust rattad rentisite ja mis tasuga?

Tere.
Jahutus söltub ka väga palju söitja stiilist. Eks ta ikka keema vahest käheb ,aga renditud 2t 300exc oli ka ventilaator peal. Samas mägedes ülesminnes järjest jahedamaks läks.
Tsikli rendi eest maksime 750euri,omad Moussed olid kaasas. Lennuki pileti ostsime hilja ja maksime palju,aga köik köik kokku läks maksma 2200euri. kindlasti saab odavamalt kui piletid varakult osta jne.
järgmine aasta sept löpus.
Lärm
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.