Lubadega/lubadeta sõitmine

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Lubadega/lubadeta sõitmine

Lugemata postitus Postitas Hans »

Tere

Üsna algaja tsiklistina õnnetus eile esmakordeslt motopolitsei huviorbiiti sattuda. Pidas kinni, vaatas vaid lube ja soovis head teed. Tundsin huvi, et milles point. Ta teatas minu jaoks üsnagi üllatava põhjuse (statistika): custom ja chopperi meestel on 100% A kat olemas, samas kui bike vendadel ca 60% A kat puudub :shock: , panevad B katiga v hoopis lubadeta ringi. Kuidas siis tegelikult on lood? Ma ise kahtlustan, et ta liialdas räigelt.

Hans
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

hea teema.... mis uurid nagu ment :lol:
ikka on enamusel load olemas ja ta liialdas räigelt :)
ja sa loodad, et tõesti kui keegi sõidab lubadeta, siis ta ytleb seda sulle siin :wack: :wack:
a kas pole mitte nii, et peatamisex peab ka põhjus olema?? võin ka exida... teab keegi seda peatamise asja täpsemalt? (w)
Kasutaja avatar

arx805
Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas arx805 »

ütleme et see lubadeta sõit on paras pommi otsas olemine, aga mis teha kui krt kogu see lubade saamise protseduur venib nagu püksikumm. :(
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 378 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma võin sulle vihje anda, sama mees loeb seda foorumit siin ;) ning kuna pooled rolleriteemad on näiteks sellest, et "kuidas piirajad maha võtta", siis tahes tahtmata on tal selline statistilne huvi ka tsiklite vastu ;)
Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

arx805 kirjutas:
ütleme et see lubadeta sõit on paras pommi otsas olemine, aga mis teha kui krt kogu see lubade saamise protseduur venib nagu püksikumm. :(
Ma näiteks nühin seda pommi garages ja kisun juppe maha ning taas peale, et mitte kiusatusele järele anda. Ja eks ikka saab patustatud. Veniv protseduur õnneks ka lõppema hakkab :D Ja eesmärk pühitseb abinõu.
Ma reeglina mõtlen sellele bensale ja varustusele mis ostmata jääb juhul kui vahele peaksin jääma. Lisaks ka võimalikele sanktsioonidele A-kati saamisel/mitte saamisel...
Eks see nv tahaks jälle väikse tiiru teha. Eks vaatab mis sest asjast saab...

P.S! Oma ratta laenan nädalavaehtuseks lubadega sõpsile :roll:
Royal Einfield 350 Classic
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Ma loodan jah, et kel lube pole, panevad ilusti kirja oma koordinaadid ja millal ja kus sõidavad, siis... :ner:

Tegelikult usun ka et on olemas. Tahtsin lihtsalt jagada oma esimest kogemust ja väljakäidud numbrite kohta kommentaare kuulda.

Mis puudutab peatamist, siis peatada võib tänapäeval vabalt igala ajal, igast asendist. Lepiksoni ajal (kui ta siseminister oli) keelati niisama peatamine ära :D . Kuigi, põhjuse leiab ja leidis ju alati...

Hans
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Re: Lubadega/lubadeta sõitmine

Lugemata postitus Postitas kris. »

Virago535 kirjutas:
Tere

Üsna algaja tsiklistina õnnetus eile esmakordeslt motopolitsei huviorbiiti sattuda. Pidas kinni, vaatas vaid lube ja soovis head teed. Tundsin huvi, et milles point. Ta teatas minu jaoks üsnagi üllatava põhjuse (statistika): custom ja chopperi meestel on 100% A kat olemas, samas kui bike vendadel ca 60% A kat puudub :shock: , panevad B katiga v hoopis lubadeta ringi. Kuidas siis tegelikult on lood? Ma ise kahtlustan, et ta liialdas räigelt.

Hans
Et kisud fleimi ülesse? No mis seal ikka, ei ole vastu.
See on ju täitsa selge et customi- ja chopperimehi pole eriti mõtet niisama pisteliselt kontrollida - neil on üldjuhul kõik korras ... kui detsibellid välja jätta :twisted: . Asjale on ka täiesti loogiline seletus aga seda teavad kõik niigi - pole mõtet korrutama hakata.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light custom teatud mööndustega

PS: Põhjuseta peatamine on tänaseni keelatud IMHO.
Viimati muutis kris., 20 Mai 2005, 13:49, muudetud 1 kord kokku.
Riding with a King!

Skyrunner

Lugemata postitus Postitas Skyrunner »

Töötades ise kunagi mitmeid aastaid politseis,siis peatamise kohapealt võin julgelt öelda,et põhjuse peatamiseks leiab alati (Virago535) puhul siis tavaline lubade kontroll.Kas nüüd päris lubadeta tsikliste linnas palju ringi liigub seda eriti ka ei usu (maakohtades rohkem),kuid A1 lubadega sõitjaid on kindlasti,kes sõidavad ringi võimsama rattaga,kui tegelt tohiks.Samas liigitatakse ka need vahelejäämise korral lubadeta sõitjate hulka. Soovitus ka kinnipidamise puhul.Ärge kunagi hakake vaidlema politseiga,kui ta teile ütleb,et rikkusite LE.Järelikult see nii oli,kui ta teid kinni pidas.Vastuvaidlemise korral saate trahvi nagunii ja kui "hästi"läheb,siis leitakse juurde veel mõned vead.Soovitan käituda politseiga viisakalt,siis ehk on lootust pääseda hoiatusega,kuna politsei peamine eesmärk,ei ole trahvide tegemine ega kellegile spets.näkku panemine.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Põhjuse leiab tõepoolest alati, kuid Lepiksoni ajal mu meelest täpsustati neid põhjuseid ja kohustati peatatud juhile alati ütlema, mix ta kinni võeti. Eile ei öeldud mulle midagi, lihtsalt näita luba ja kõik. Ja lihtsalt dokumentide kontroll polnud vist tol ajal lubatud põhjus peatamiseks? Antropov on andnud politseile oluliselt võimu juurde, pistnud kiirusemõõtjad põõsasse tagasi :x (Lepikson tõi nad omal ajal põõsast välja).
To Kris: pean tunnistama oma rumalust :oops: , kuid ei tea seda mida kõik teavad niikuinii - ehk korrutad ühe korra veel (w)

Hans
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Üldistades, nagu ka see politsei tegi, ostavad "custom"-stiilis rattaid 30+ vanuses olevad ratturid. Noored ostavad endale pigem kiire sportratta. Alati on erandeid aga üldiselt kipub sinna kanti olema. Muud asjad juba järelduvad sellest.
USA kohta on vastavat statistikat ka loetud aga hetkel ei ole viidet käepärast.

terv
Kris. 30+
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Viimati muutis kris., 20 Mai 2005, 14:36, muudetud 1 kord kokku.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

No nüüd kisub fleimiks :lol:

Tnx Kris, jõudis kohale. Minu puhul peab paika täiega, ma juba 30++

Hans

Triip
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Triip »

Skyrunner kirjutas:
Ärge kunagi hakake vaidlema politseiga,kui ta teile ütleb,et rikkusite LE.Järelikult see nii oli,kui ta teid kinni pidas. Soovitan käituda politseiga viisakalt,siis ehk on lootust pääseda hoiatusega...
Aga kas politseinikuhärral keelega üle perse tõmmamine aitab ka karistuse leevendamisele kaasa? Ja kui mitu korda sel juhul oleks soovistuslik tõmmata?

Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

ehh, triip-triip-triip... nüüd mul ei ole küll enam sõnu.
ma kordan seda mõtet, mida siin nii mõnes teises postis olen avaldanud: julged eeskirja rikkuda, julge ka vastutada ja vastavalt karistada saada, mitte plõksida ja laiama hakata.
keegi ei ole rääkinud kellegi perse lakkumisest vms. küsimus on ainult elementaarses viisakuses ja kodanikujulguses... või olen ma jälle valesti aru saanud ?
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Kisub OT-ks ära :? Äkki uus teema avada? Kus, mis, mix, millal ja kuidas mentidega on läinud?

Hans

Skyrunner

Aga kas politseinikuhärral keelega üle perse tõmmamine aitab ka karistuse leevendamisele kaasa? Ja kui mitu korda sel juhul oleks soovistuslik tõmmata?

Triip,sul on see võimalus alati olemas,kui sind kinni peetakse.Proovi ära oma küsimuses esitatud varjant ning saad kohe sellele ka vastuse.Vaevalt,et siin keegi nii maias on nagu sina.Ju sa oled siis omamoodi harjunud asju lahendama,et nõu siin küsid.Vaevalt et keegi sind siin selles küsimuses aidata saab. Kui saad kogemuse võrra rikkamaks,siis anna teada,kas aitas või mitte.

YamahaR6

Lugemata postitus Postitas YamahaR6 »

Credo tore Su suust ka mehejuttu vahel kuulda! Täpselt- rikud, siiś ole mees ja tunnista, kanna karistust ja ära vingu.

Martään
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martään »

Skyrunner kirjutas:

Triip,sul on see võimalus alati olemas,kui sind kinni peetakse.Proovi ära oma küsimuses esitatud varjant ning saad kohe sellele ka vastuse.Vaevalt,et siin keegi nii maias on nagu sina.Ju sa oled siis omamoodi harjunud asju lahendama,et nõu siin küsid.Vaevalt et keegi sind siin selles küsimuses aidata saab. Kui saad kogemuse võrra rikkamaks,siis anna teada,kas aitas või mitte.
No t*** küll, kas on vähe teemasid veel flameiks läinud? :evil:
Skyrunner, mõtle õige, kas sa seda Triibule näost näkku ka ütleksid?

Skyrunner

No t*** küll, kas on vähe teemasid veel flameiks läinud?
Skyrunner, mõtle õige, kas sa seda Triibule näost näkku ka ütleksid?
Esimese lause peale ma vastaks sulle Martään,et leia siit üles see kes selle teema flameiks tegi ja teise lause peale vastan,lihtsalt JAH.
Kui Triip oleks saanud siit positiivse vastuse oma küsimusele,kas siis Triip oleks seda ka võtet ka kasutanud karistuse leevendamiseks? Vastan ise - VAEVALT.
Sellepärast pole vaja siin selliseid lolle küsimusi üldse esitada,millele sa normaalseid vastuseid ei saa.Milleks solkida seda teemat ja inimesi siin omavahel tülli ajada.
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

Ei tea kas õelusest või verbaalsest kõhulahtisusest aga iga kord kui politseist või lubadeta sõidust juttu pean noka lahti tegema.

Lihtsalt selline tähelepanek:

Kui ma olen nagu vares siin kraaksunud et poisid ärge sigatsege muidu saame kõik pikki kaela siis keerati teema flaimiks ja igasugused kõvatajad pildusid oma lahjat ajuolluse leotist ning olid muidu kõvad mehed. Ja iga kord kui keegi nendest kõvatajatest kaelast saati sita sisse sattub tuleb foorumisse prääksuma kuidas politsei neile liiga teeb.

Õpetussõnad jätan Creedo hooleks temal see alati paremini välja tulnud.

madeinussr
Tsikkel: Jawa Style

Lugemata postitus Postitas madeinussr »

usas maksavad tsikli load $40 omal peab kaasas olema vaid tsikkel jope ja saapad :D, 10 päeva pärast lähen usasse ja kavatsen need ka ära teha.
1 päev võtab aega
Fazer GOO

vip666

Lugemata postitus Postitas vip666 »

õige jah ostame ja teeme jne.
ei tea, täna hommikul oli igati meeldiv/ebameeldiv kogemus. eebameeldiv, kuna sain trahvi ja raha oleks mujale vaja.Meeldiv kuna pani mõistuse pähe. nüüd saab rahulikult ratast siluda ja autkooolile pühenduda. kuigi nüüd veits offtopic, POLITSEI käitumine oli mega, sõna otseses mõttes, viisakad ja heatahtlikud. võibolla ka sellepärast, et ma ei plõksinud vaid kui "aus" rikkuja ka tunnistasin koheselt, et jah pole lube ja minu viga. kui keegi nüüd arvab et see jutt on siin selleks et fafafa olen kõva mees sõitsin lubateta siis - EI OLE. käigem autokoolis, kannatagem veits ja suhelgem politseionudega normaalselt, siis suhtlevad ka nemad normaalselt meiega.

Kõigile kellel lube pole soe soovitus -tehke ära, hetkel hea aeg tegemiseks, et suvi päris luhta ei läheks.

mis siia üldisesse juttu puutub siis sama asi, kannatage ja siis sõitke, ja kui ei kannata ja sõidate ning saate trahvi siis ärge vinguge. oma viga, mitte kellegi teise.
Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

Suur see trahv sulle tehti? Kui pole saladus.
Royal Einfield 350 Classic

vip666

Lugemata postitus Postitas vip666 »

ootan komisjoni otsust, aga muidu jah, oleks kohe nõus olnud ja ehk ka targem olnud oleks saanud 2k... hetkel siis ei tea mis saan
igatahes odavam tuleb lube teha :lol: muidu see rida et esmane rikkumine nii ja naa kuidas määratakse ja edasi juba karmimalt....

sõitke lubadega :evil:
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

madeinussr kirjutas:
usas maksavad tsikli load $40 omal peab kaasas olema vaid tsikkel jope ja saapad :D, 10 päeva pärast lähen usasse ja kavatsen need ka ära teha.
1 päev võtab aega
ajee, arvesta, et USA load ei kehti EL-is :)
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

mina ei saa üldse aru miks selle nn"põhjuseta" peatamisest nii suur mull puhutakse. Minuarust on see igati normaalne. Saadakse rohkem roolijoodikuid ja muid rikkujaid kätte. Mis aga lubadeta sõitmisesse puutub siis on endal kindasti palju rahulikum olla kui load taskus. Saad sõitu nautida mitte ei pea kiirelt mööduvaid põõsaid närviliselt passima, et äkki seal keegi on.

endal on lihtsam.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

pacaan
Tsikkel: ZX12R turbo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas pacaan »

vip666 kirjutas:
ootan komisjoni otsust, aga muidu jah, oleks kohe nõus olnud ja ehk ka targem olnud oleks saanud 2k... hetkel siis ei tea mis saan
igatahes odavam tuleb lube teha :lol: muidu see rida et esmane rikkumine nii ja naa kuidas määratakse ja edasi juba karmimalt....

sõitke lubadega :evil:
kui oled enne nn "puhas poiss" olnud siis oleksid kohapeal kiirmenetluse nõustumisega saanud ka alla 1k trahviga hakkama. järgmisel korral siis küll 6k tulekul juba :cry:
tähelepanek - harva on mul politseiga kokkupuudet olnud kuid viimased korrad on näidanud, et selle asutuse inimesed on oluliselt inimlikumaks muutunud viimaste aastatega.

Kõik autokooli :) !
8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

Politseiga saab rääkida küll........

Suurupis mõõdeti 144 ja pärast sõbraliku vestlus sinivalges autos trahv 13 trahviühikut. Pole paha. 780 krooksu on minuarust alla igasugust arvestust sellise rikkumise eest :D

plei

Lugemata postitus Postitas plei »

Politseiga saab rääkida küll........ (väga hästi saab)

Tallinn-Narva mnt.- lendasin vaikselt 120 km/h radarisse. Kiivrit peast kiskudes ja samal ajal oma viga tunnistades ning onude politseinikega viisakalt suheldes anti mulle peale ca 2 min. kõnelust kõik paberid tagasi ja sooviti head teed (mis siin salata- pole ca 5 aastat trahvi saanud, ptui ptui ptui üle vasaku õla.) Muidugi pidin ratta nimel vanduma, et enam nii ei tee! :twisted: Ega pole teinud ka.

-plei-
elu on lill

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Minu arvamus politseiga suhtlemise kohta on see, et mitte ei pea p...t lakkuma, nagu siin eelpool öeldi, vaid peab oskama normaalselt ja viisakalt suhelda. Minu arvates käib see nõue iga inimesega suhtlemise kohta... :shock: Igatahes mind on see autoga sõitmise puhul küll palju kordi aidanud. Olen mitu korda nii umbes 23-25 km/h kiiruse ületamisega radarisse sõitnud ja peale oma vea tunnistamist ja otse ütlemist a la "läks jah vähe kiireks. ei hakkagi üldse mingeid vabandusi otsima" olen tavaliselt hoiatusega pääsenud.

Üleeile sõitsin tsikliga ca 115-118-ga 90 alas politseist mööda ja mind ei peatatud... Üldiselt on nad minu arvates tsiklimeeste vastu üsna tolerantsed. Peaasi, et see räigete rikkumiste tõttu tehtud laksude arv ülemäära ei kasvaks...

Ja load tuleks ikka ära teha... Huvitaval kombel ei pane keegi küsimuse alla B-kati lubade vajalikust autoga sõitmisel. Miskipärast aga vaadatakse A-katile kuidagi rohkem läbi sõrmede...? :?

Fazer

YamahaR6

Lugemata postitus Postitas YamahaR6 »

Muide fazer- juhtimisõiguseta autot juhtivate isikute osakaal on liikluses üllatavalt suur. Niiet on sealgi lubadeta sõitjaid piisavalt.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”