Sisekuuskandil nukid maas
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Sisekuuskandil nukid maas
Ratta eelmine omanik on suutnud mingi valemiga sisekuuskandil nukid niimoodi maha keerata, et auk on ümmargune.
Kuna tuksis polt on piduriveliku anuma küljes, ja see omakorda lenksu peal, siis sinna midagi sisse taguda (torx otsik ntx) kahjuks ei õnnestu.
Kas peale "porgandi" võiks veel mingeid lahendusi eksiteerida, mida lenksu peal õnnestuks ellu viia? Eriti ei tahaks hakata pidurisüsteemi tühjendama.
Re: Sisekuuskandil nukid maas
Ma küll ei näe põhjust, miks sa sinna torxi peale lüüa ei saa.
See ei ole mingi hull peksmine ju. Alla paned toe, kui muidu kardad. Või siis krutid anuma maha ja toetad pakule.
macintosh kirjutas:Kuna tuksis polt on piduriveliku anuma küljes, ja see omakorda lenksu peal, siis sinna midagi sisse taguda (torx otsik ntx) kahjuks ei õnnestu.
Või siis kui nii kaua jaurata ei viitsi ning detailile julged vb kriipsukese peale teha, lase rellakaga sälk sisse ja keera kruvikaga välja.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Kui on teada, mis läbimõõduga on polt, võib ka puurida niikaua kuni poldipea otsast ära tuleb. Ülejäänud osa saab näpitsate või kullinokkadega välja keerata.
-
- Tsikkel: kawasaki zx-6r
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 11 korda
Ja kui muidugi viitsimist ja vahendeid on siis saab selle poldi väga hõlbsalt välja puurida. Nagunii läheb see prügikasti.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 79 korda
Kas miski takistab seda peegliadapterit(?) keerata KOOS poldiga niipalju, et polt liikuma hakkaks ja laht tuleks? Kumba pidi keere on?
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
grahv kirjutas:Kas miski takistab seda peegliadapterit(?) keerata KOOS poldiga niipalju, et polt liikuma hakkaks ja laht tuleks? Kumba pidi keere on?
Ise oleks ka seda varianti esialgu pakkunud. Kui see ei aita, liigu edasi kirurgiliste protseduuridega.
-
- Kontakt:
grahv kirjutas:Kas miski takistab seda peegliadapterit(?) keerata KOOS poldiga niipalju, et polt liikuma hakkaks ja laht tuleks? Kumba pidi keere on?
Päripäeva peaks lahti käima, kui eeldada, et peeglitel on keere enamasti vasakul ja paremal erinev. Lüli/gaasipideme ots on piirajaks, seega seda keeramise ruumi on napilt. Samas viimase eemaldamine peaks üsna ladusalt käima. Teen nii kõigepealt proovi ja kui see ei avita, siis proovime midagi muud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 695 korda
- Tänatud: 456 korda
Päripäeva lahti on tavaliselt Yamahal
Teistel on nad "normaalsed" olnud
edu
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Mina paneks küll sinna näit 5mm puuri (silma järgi pildilt hinnatud) ja oleks minutiga mure lahendatud. Kui valesti hinnatud, siis puur võiks olla 1mm jämedam kui polt ise, mis sinna sisse keeratud on. Lased niikaua kuni puur jõuab detaili kinnitusservani ja ongi käes. Edasi keerad juba kullinokkadega jäägi välja. Usun siiralt, et üle 1 minuti see aega ei võta.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Vasakkeermega peeglid on ikka vasakul pool tsiklit, mitte paremal ning kõik oleneb konkreetsest rattast. Vastupidi keeraks ju tugev tuul nõrgalt kinnitatud peegli kohe lahti...
-
- Kontakt:
extinction kirjutas:Vasakkeermega peeglid on ikka vasakul pool tsiklit, mitte paremal ning kõik oleneb konkreetsest rattast.
Vastupidi keeraks ju tugev tuul nõrgalt kinnitatud peegli kohe lahti...
Kusjuures põhjus, miks ilmselt poldi pea on üle keeratud ongi see, et lahti keerab just mootoratturi suunas. Tugev tuul ja vibratsioon kangutavad igal juhul peegli alati lahti ja siin on kahjuks keermeliimi asemel ülemäärast jõudu kasutatud.
StreetMoto kirjutas:Mina paneks küll sinna näit 5mm puuri (silma järgi pildilt hinnatud) ja oleks minutiga mure lahendatud. Kui valesti hinnatud, siis puur võiks olla 1mm jämedam kui polt ise, mis sinna sisse keeratud on. Lased niikaua kuni puur jõuab detaili kinnitusservani ja ongi käes. Edasi keerad juba kullinokkadega jäägi välja. Usun siiralt, et üle 1 minuti see aega ei võta.
Tundub kõige lihtsam lähenemine, nii teengi. Tänan.
Möh? Torxi sisse löömine on oluliselt kiirem kui sisekuuskanti läbi puurida. 5mm (või 6mm) peeglikinnituse polti nägin ma viimati mingil vanal mopeedil. 8mm on see seal vähemalt, kui pidurisilindri klambri kinituspoldiga võrrelda. Ja kui torx ei tööta, saab puurida alati.
Aga üle keeratud on kant ilmselt seetõttu, et valepidi lahti üritatud võtta.
StreetMoto kirjutas:Mina paneks küll sinna näit 5mm puuri (silma järgi pildilt hinnatud) ja oleks minutiga mure lahendatud.
Endal oli just hiljuti sama probleem ühe sisekuuskant poldiga. Ostsin tööriistamarketist nn. vastaskeerme komplekti, mis mõeldud poltide (ilma peata) väljakeeramiseks.
Töötas üllatavalt efektiivselt
Palju komplekt 1 poldi välja keeramiseks maksis?
vefert kirjutas:Endal oli just hiljuti sama probleem ühe sisekuuskant poldiga. Ostsin tööriistamarketist nn. vastaskeerme komplekti, mis mõeldud poltide (ilma peata) väljakeeramiseks.
8,10 €... ühe poldi kohta tuli päris kulukas väljaminek. Kuid muul viisil oleksin riskinud kinnitiatava plastik detaili rikkumisega.
mella kirjutas:Palju komplekt 1 poldi välja keeramiseks maksis?
vefert kirjutas:Endal oli just hiljuti sama probleem ühe sisekuuskant poldiga. Ostsin tööriistamarketist nn. vastaskeerme komplekti, mis mõeldud poltide (ilma peata) väljakeeramiseks.
3-4 eurot maksis kui ma kunagi ostsin. Aga ma just mõtlen, kas keermeliimiga pandud poldi ka kätte saab kui pea maha puuritud?
Ei tahaks uskuda, et seal vastupäeva keere on. Mul on olnud päris mitu ratast ja kõigil on olnud nii vasakul kui paremal tavaline keere, enamasti M10 või M8. Vaid mõnel Yamahal on paremal vastupäeva keere. Tavaliselt on peeglivarrel kontramutter, see adapteripolt on aga ilmselt liimiga fikseeritud. Ehk sellepärast ei taha kuidagi lahti tulla?
Yamaha Warrioril oli vastupäeva keere ja kuidagi õnnestunud lahti saada kui on liimiga siis selle vastu aitab kuumutamine. Mina tegin seda keevituspitisga ettevaatlikult, et kroom oma värvi ei muudaks. Torx sisse ja kuumuta ainult poldipead piisavalt ning siis keera välja.
-
- Kontakt:
moilo kirjutas:Ei tahaks uskuda, et seal vastupäeva keere on. Mul on olnud päris mitu ratast ja kõigil on olnud nii vasakul kui paremal tavaline keere, enamasti M10 või M8. Vaid mõnel Yamahal on paremal vastupäeva keere. Tavaliselt on peeglivarrel kontramutter, see adapteripolt on aga ilmselt liimiga fikseeritud. Ehk sellepärast ei taha kuidagi lahti tulla?
Selle keerme suuna vaatan korra õhtul garaazis üle, et kindel olla. Vaevalt, et ta liimiga fikseeritud on, üksi teine peeglikinnitus polnud. Kuna kahepütane Kawasaki Versys vibreerib üsna elavalt, siis on üritatud toorest jõudu kasutades peeglid kinni saada. Teisel peeglil oli kontamutter ümmarguseks keeratud ja peeglivarre sisemised vaskpuksid/seibid rikutud.
-
- Tsikkel: vn 1500
ma ei mõista.
kuumapuhurist on liimi pehmeks saamiseks ju küll.
ja kuidas nii pikk teema tekib üldse nii väiksest probleemist ?
mac, ma võin õhtul läbi hüpata torxiga ja keeran sul selle mutika lahti.
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
p6rguline kirjutas:... kuidas nii pikk teema tekib üldse nii väiksest probleemist ?
Mäkil on lihtsalt tähelepanu tarvis , ärge pahandage .
Sten kirjutas:Mäkil on lihtsalt tähelepanu tarvis , ärge pahandage .
Sul ka. Tule lapi mu maja ees need kuradi augud ära parem
Teema on ennast ammendanud ja abi on teel, seega võib juba möliseda küll.
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
reimps kirjutas:...abi on teel
Pigiämbri ja killustikuga jooksed kodu poole ?
Auke ei lapi - pole selle töö mees Aga tähelepanu on tarvis - päris elus ma ju silma ei paista , vähemalt mitte nii nagu osad siin
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.