Kas peab jahutama?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kas peab jahutama?
Kuna olen algaja ,siis vist rumal küsimus:
Kas peab mootorit jahutama ,peale x teekonna läbimist? (õhkjahutus)
Tahaks pikema sõidu teha. Roller SF2.
peab jahutama
Tegelt' päris asjalik küsimus. Tõepoolest on tehnilises kirjanduse olnud lugeda soovitusi, et pärast pikemat piinamist peaks õhkjahutusega rolleril laskma kohapeal tühikäigul minutikese käia. Sellisel moel jahutab ventilaator varem tuliseks aetud mootori sujuvalt normaalse temperatuurini. Vastasel juhul jääb kuum mootor järsult jahutusest ilma ja kuumus levib mööda karterit mootoriploki teistelegi osadele. Näiteks ebameeldiv on, kui kuumus levib karburaatorisse - ujukikamber aurab tühjaks ja hiljem on käivitamisega raskusi. Liigset kuumust oleks vaja eemale hoida mõnest teisestki mootoriosast.raiq kirjutas:Kuna olen algaja ,siis vist rumal küsimus:
Aaa... kui mõtlesid, et kas sõidu kestel jahutada?... siis selleks küll otsest vajadust pole. On need rollerid konstrueeritud märksa soojema kliimaga maades hakkama saamiseks - elavad üle ka sõidud põhjamaises suves. Õli peab hea olema ja segu ei tohi lahjaks olla timmitud ainult.
Viimati muutis Mix, 27 Mai 2005, 10:47, muudetud 1 kord kokku.
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
Aprili Sr50 Racingul on variaatori jahutus olemasxzburnoutzx kirjutas:see lähebki kuumaks(normaalne)c.p.i kirjutas:lisan siis siia temasse...
kas variaatori kyljes peaks olema mingi toru mis jahutab variaatorit?
peale sõitu katsudes variaatori suudan ma sinna vastu käe vaevalt panna...saan ka kätt hoida seal aga kuum on....kas see tohib nii olla või ei tohi?

Fighting online is like racing in the Special Olympics,
even if you win, you're still retarded.
even if you win, you're still retarded.
-
Re: Kas peab jahutama?
Sama rolleriga(SF2) olen ma ise Tallinnast Võrru sõitnud, pole hullu, tunde järgi jahtuasin(umbes 30-60km tagant). Tartust Võrru sõitsin täiesti ilma jahutamatta, ei juhtunud ka midagi.raiq kirjutas:Kuna olen algaja ,siis vist rumal küsimus:
Samuti on õhkjahutus.
-
Teema algataja
Mis teil seda variaatorit on vaja üldse puutuda? Kui läheb kuumaks, siis järelikult peab minema. Mida rohkem te oma rollerit näpite, seda rohkem tekitate endale peavalu. Ma pole ükski kord sõidu ajal variaatorit näppinud ja mind ei huvita ka, kas läheb kuumaks või mitte. Ühesõnaga sõitke ja näppige vähem oma rollerit, siis on muretum sõita.
-
-
Teema algataja
ylss, võta vähem sõna siin invaliidsuse kohta, tundub et sa siis ei tea õhkjahutusega rollerist suurt midagi. See on ainult soovitatav nii teha, kuna kuuma ilmaga rolleri mootori töötemperatuur on küllaltki suur, siis on soovitatav jahutada. Või vastasel juhul, kui ople plaanis peatusi teha, siis ei tohiks täis gaasiga uhada pikka maad. Tapad ainult mootorit. 

-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.