tuuleklaasi painutamine
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 83
- Tsikkel: Ducati st4
tuuleklaasi painutamine
Tere
Mõtlesin suure Jawa tuuleklaasi oma rattale sobitada.Vaja natuke lõikuda ja olex hea ka nati painutada.
Küsimus siis,et kas keegi on teinud neid vigureid?
Re: tuuleklaasi painutamine
Pole seal midagi keerulist. Olen neid nii loikunud, kui ka painutanud. Loigata saad raua saega jupi kaupa,ning painutamiseks pead kuuma andma.
-
Põhimõtteliselt lõikunud olen ise ka,aga millega sa kuuma annad(fööniga)?
-
Kustkohast ma sellist manti saax,suht huvitav olex endale tuuleklaas teha
Või mõtled sa plekist...
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Ega Sa plaani Jawa õiget klaasi taha puruks lõikuda, see oleks küll patusti
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Plasti saad painutada, seda eelnevalt kuumutades. Kas siis praeahjus või kuumaõhufööniga.
Mind kohe täitsa huvitaks, kuidas reageerib juba ühe korra kumeraks aetud tuuleklaas uuesti kuumutamisele ja veelkordsele painutamisele.
Eriti n aastat vana sotsialistliku vennas(vaba)riigi toodang. On keegi loomkatseid teinud?
tundub, et eile nähtud saatekene läheb siia teemasse hästi.
saad mingit aimu pleksi painutamisest. ise plaanisin küll proovida endale uut esiklaasi teha.
-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Möllasin ka paar nädalat tagasi makroloni (3mm) painutamisega tuuleklaasiks. Tuleb tunnistada, et ei saanud asja. Fööniga saab kuumaks mingi riba ainult ja ühtlast painet raske saada. Praeahju minu tükk ei mahtunud. Lõpuks soojendasin sauna elektrikerise kohal, aga käe vahel painates ei jäänud ilus tulemus, sest väga raske oli ka õiget kuumust materjalile saada ja jäi laineliseks. Kahtlustan, et hea variant oleks infrapuna soojendajat kasutada ja vorm anda mingi teise klaasi (laenad sõbralt:p) järgi. Võis siis leiutad õhukesest vineerist/plekist kuju, kus peal siluda. Kindlasti on õhemat materjali kergem töödelda, ma pakuks 1,5 - 2 mm oleks paras, oleneb klaasi suurusest ja kinnitusest jne muidugi. Tplastist ostes peab arvestama, et kui neil sulle parajat väikest tükki pole, siis neil on lõikamisele järjekorrad (kasvuhoone hooaeg?).
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Hea on jah kuju vormida mingi vormi või teise klaasi peal. Mul läks ise eri kõrgusega tükke tehes alati esimene tükk p-sse, siis oli hea selle peal järgmist tükki painutada
Tegelikult on võimalik painutada ka nii, et klaas laineline ei jää - mul 1x õnnestus Peab tükki iga natukese aja tagant proovima vormida - kui liiga vähe kuumutad, siis ei paindu ja kui liiga kaua kuumutad, läheb liiga vedelaks ja laineliseks.
Ise kuumutasin praeahjus 200C juures, kuna tükk oli väike.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Tahad ühtlast painet, kasuta nööri. Mina tegin 3 mm polükarbonaadist (mida mõni mees ei tahtnud uskuda enne, kui ise järgi katsus (selle pehmenemistemperatuur on kõrgem ja vahemik vormitavusest mullitamiseni kitsas). Nööriga vedasin sobivasse paindesse ja fööniga üle. Ülemise tuule laialipaiskaja tegin lausa käevahel. Ja tuli vägagi hea.
Iseasi, kui tahad mingisugust tugevat mulli kuju saavutada, siis vist jah käevahel ei tee.
Enne tegin muidugi papist šablooni, mille järgi kuju välja lõikasin. St saab küll, kui tegu pole väga keerulise vormiga. Kannatust vaja.
-
Ei ma Jawa suurt klaasi raatsix lõhkuda.Mul on paar katkist ka,proovin nendega veidi lollitada.See sablooni värk on täitsa lahe,aga pole sellist ahju,kus kuumutada.
Siin on mõtteid hulgi,eks annan teada mis sai.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.