Led-riba kiivri külge
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 299
- Tsikkel: VS800
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
Led-riba kiivri külge
Ütlen ausalt et üldiselt on need igasugu erilahendused enda nähtavaks tegemiseks väga imelike välimustega ja ise ei kasutaks ent täna komistasin sellise vidina otsa:
http://fibreflare.com/products/m-v-p-helmet-light-red ja hakkasin mõtlema, et kas teda Eestis ka kusagil saada on?
Re: Led-riba kiivri külge
mine sinnasamma kus sa oma ratta mootoripõhja keevitada lasid . . . seal istub neil üks LED'i meister kah - teeb sulle mistahes kuju ja värviga sellise vidina
Aga hoiatan ette, need LED special projektid odavad kindlasti ei ole....kui sa just suurt portsu ei telli ja kulusid seega mitme toote peale ei hajuta...
Ja lisaks võid kindel olla politsei edaspidises kõrgendatud huvis.
Sa võid ju arvata, et enese nähtavaks tegemise hädavajalik vidin, aga politsei paneb su samasse patta põhjavalgustajatega.
Eestpoolt nähtavus on ka 0. Tsiklile tahakeeramisi juhtub harva
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
Kurihiir - free shipping worldwide - pmst. ongi see siis Eestis sama hinnaga saadaval
mella - küljepeale ja taha võib midaiganes toppida, ei koti nad midagi. Ettepoole ei tohi "kummalisi" valgusteid toppida, sellega võib tõesti probleeme tekkida.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
Ise hakkan varsti midagi sellist kasutama:
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Kusagilt lipsas varem läbi idee paigutada stopptuli kiivrile.
http://www.engadget.com/2012/08/01/quir ... headlight/
Kiivri nõuded määrab e-reegel 22. Seal ei ole tuledest midagi kirjas. Ei ole ka ühelgi tootjal EU-s müügil tuledega kiivrit. Kui see lubatud oleks, oleks ilmselt ka jumaliku auraga kiivrid müügil
Auto puhul ei või sa ühtki valgusallikat lisada, mis pole tehnonõuete määrusega lubatud. Vahet pole, kas taha või ette. Ja LED-vidinad pole seal kindlasti kirjas.
Piipz kirjutas:mella - küljepeale ja taha võib midaiganes toppida, ei koti nad midagi. Ettepoole ei tohi "kummalisi" valgusteid toppida, sellega võib tõesti probleeme tekkida.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
ma ütlesingi, et reeglina ei kotita, mitte seda, millest seadus räägib.
kord ühe pubi ees istusime õhtul, tuli politseionu sinna. üks fighter säras üles/alla/vasakule/paremale/ette/taha.
politseionud ütlesid, et võta sealt eest ja alt valgustus maha, ülejäänud on suht savi (mitte küll sõnasõnalt nii ei öelnud, kuid midagi sinnakanti).
kui sõidad ringi, selline kollane/punane led-riba kiivri taga, siis miks mitte arvestada seda gabariidituleks (või pidurituleks, kui osavnäpp oled).
kui politsei tahab, võib ta ju ära väänata, kuid mina pakun, et nemadki vaataksid seda pigem positiivselt.
Nii, arutleme edasi. Oletame, et eirad seadust ja paned selle külge. Millega?
Iminapa jätame kohe välja, see ei ole kindel lahendus.
Kruvid ja muu kiivri materjali mehhaanilise töötlemise jätame ka välja. See peab ikka päris loll olema, kes oma kiivrisse auke puurib.
Jääb liim või 2-poolne teip. Või kummiga ümber kiivri.
Mina sellist kiivrit turvaliseks ei pea, millele on midagi sellist külge liimitud, mis külili pannes ja libisedes on võimeline kusagile taha haakima ja kaela kahekorra keerama.
Ja veel - palju on selliseid õnnetusi, kust tsiklile tule mittenägemise tõttu tagant selga sõidetakse?
Enamjaolt ikka keeratakse ette või peale ja siis on suht savi, mis sul seal kiivri taga on.
Pigem kipub kogu see asi "oi kuidas ma säran ja hiilgan" teemasse kui ohutust tõstma.
Piipz kirjutas:kui sõidad ringi, selline kollane/punane led-riba kiivri taga, siis miks mitte arvestada seda gabariidituleks (või pidurituleks, kui osavnäpp oled).
-
- Toetajaliige
Minul tulebki see lisa piduri- ja suunatuledega kuna küljekottide paigaldamisel jäävad originaal tagatuli/suunad märsside varju.
Kinnitatakse 2'epoolse takjateibiga ja kuskile taha selline kinnitus ei haaku ning peata ratsanikuks ei tee.
edu
EDIT1: Arvake mida tahes aga tsiklit ma küll ümber ehitama ei hakka.
EDIT2: See lisa tuli täidab sama ülesannet, mis autode lisastopp, mis millegipärast on autodel kohustuslik!
Huvitav miks?
Siiani pole näinud põhjust foorumis sõna sekka öelda, kuid antud teema pani tõsiselt muigama. Mina leian, et kui inimene soovib oma kiivri külge miskeid led ribasid panna, siis pole kiivrit vaja kasutada, kuna antud pea on tühi nagu kuivanud sarapuupähkel. Kui kellelgi mingid kotid esemed varjavad tulesid, siis tuleb muuta kas kottide või tulede asendit. Seadustest tulenevalt on igal tulel kindel tähis ja kasutada tohib ainult markeeringutega tulesid. Nii nagu autole ei ole lubatud paigaldada LED ribasid väljast nähtavale kohale, nõnda ka ratastega. Vaba aega võiks kasutada paremini kui LED tuuningu tegemiseks. Loodan linnapildis selliseid asju mitte näha. Mina arvan, et rattale tagant lähenedes piisab täiest originaaltulest. Unustage led-kiivrid.
Samamoodi ei mõista neid, kes panevad Xenon pirnid lähi- ja kaugtuledesse ning sõidavad siis täistuledega et olla ülimalt nähtav. Tulemus on see, et pimestad juhte ja su suunatuled ei paista välja ning ei ole arusaada mis manöövrit teha plaanid. Kui ratas on A piilari taga peidus või juht ei vaata sinu poole, siis ei aita ka Xenon tuled. Samas järgmine vend on külge keeranud miskid pisikesed hädised led päevatuled ja sõidab ainult nendega. Räägi veel et pole nähtav.
-
mella kirjutas:Ei ole ka ühelgi tootjal EU-s müügil tuledega kiivrit.
Täitsa olemas, ka mitte ainuke: http://astone-helmets.com/en/28-roadstar-led
aga, jah, iseasi kui mõtekas see on. Kui tahad olla nähtavam siis osta pigem fluo kollane või oranž kiiver.
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
No politsei vast torkima ei tule, kui just väga hull kuusepuu ei ole. Linnapildis ju sadu autosid nende led-tuledega ja ei ole mina veel ühelegi nätakat ära teinud, ainult selgitanud, et need tuled ei vasta nõuetele. Üldiselt olen kodanik chi arvamusega päri, õhtul/hämaras piisab tsikli enda tuledest küll, et ratturit märgata.
-
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... i-KLU-0001
ei tea kas politsei sellise kiivri kohta ka midagi ütleb
Välejaan kirjutas:No politsei vast torkima ei tule, kui just väga hull kuusepuu ei ole. Linnapildis ju sadu autosid nende led-tuledega ja ei ole mina veel ühelegi nätakat ära teinud, ainult selgitanud, et need tuled ei vasta nõuetele. Üldiselt olen kodanik chi arvamusega päri, õhtul/hämaras piisab tsikli enda tuledest küll, et ratturit märgata.
sellepärast ei ole nätakat, et politseid ka pole
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 186 korda
Lihtsam oleks ehk korralik helkur vest osta või kiiver neoon punaseks- roheliseks värvida.
Liimitavatest jubinatest veel nii palju, et kahepoolne teip on võib-olla ainuke mida tõsiselt võtta. Ülejänud tükivad lahti tulema ja pole välistatud selle teibi lahti tuleminegi- seda koos värviga.
Kruvid- poldid- mutrid jätke valikust välja.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
stev666 kirjutas:http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... i-KLU-0001
Mis tal öelda peaks olema???
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Ema anna padruneid....
Ma arvasin, et kuuma peaks väljas tiba rohkem ikka olema kui tänasel päeval, et katus ära sõidab, aga ma vist eksisin
Pange siis ikka ilusti ette valge, taha punane ja külgedele kollased ledid ja soovitavalt vilkuma ka....siis pidi paremini näha olema.
Ja kui ledidest väheks jääb, siis võiks suured mögafonid ka selga kotiga panna, et kõvemat kära saaks ikka lasta.
-
- Toetajaliige
Mul on täiesti savi, mida Teie mõtlete ja arvate !
Kui MINA arvan, et sellises seades võivad tagumised tuled märkamatuks jääda, siis installin endale kasvõi foori tagi külge!
Veelkord: tsiklit ma ümber ehitama ei hakka, küljekotte ettepoole paaki panna ei saa ja mingeid 30cm pikkuseid lisasuunatulede vardaid ma ka rattale külge ei pane.
t***, siin foorumis läheb ikka mingiks rämedaks akadeemiaks kätte ära
Küll tehakse mingeid manuaale seljakotiga sõitmiseks; aetakse näpuga Liiklusseaduses järge, kuidas sõitma peab; õnnetuse korral on mingi hull CSI team koos analüüsimas ja piltide järgi järeldusi tegemas jne
Teooriast: "Randmevääned" ja "Mootorrattasõidu ABC" jmt-
suruge oma reied vastu paaki ja blää-blää-bää
Siis kui ma seda teeks, põletaksin oma sääred ära
Minge sõitma, ilm on ilus
-
- Tänanud: 5 korda
Kes tõesti tahab oma kiivrile või tsiklile mingeid helendavaid triipe panna, siis on olemas selline toode nagu Californeon - patarei abil helendavad painduvad ribad. Ei ole mitte LED vaid elektroluminestseeruv materjal, riba kinnitub aluspinnale alumise külje teibiga. Kunagi oli neil olemas lausa spets tooted jalratastele ja kiivritele (enam ei oska seda öelda, kas on) - neil olid sellised pisikesed patareikarbid küljes, kus 2 AA patareid sisse mahub.
http://www.californeon.com/flatlite-info.cfm
näide: http://www.californeon.com/gallery/misc/28.jpg
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Yeekim, võid ju arvata, aga kui küljekotid su tagatuled ja/või suunatuled ära varjavad ja Sa loodad nende kiivritulede peale, võid olla üsna kindel, et politsei arvab ikka teisiti ja teeb ikkagi trahvi, kui tal veidigi paha tuju on. A noh, ise tead.
-
- Toetajaliige
Miks Sa arvad, et POL. teeb trahvi suuna- ja piduritulede pärast
Kas Sa oled trahvi saanud auto lisa stopptule pärast?
Ma tean kedagi, kes sai lisastopptule pärast erakorralise ülevaatuse, kuna see polnud e tähisega ega tootja poolt ette nähtud.
Ise olen saanud püsti paigaldatud numbrimärgi eest sama asja. Ja tuttavaid on saadetud erakorralisele, kui number asetub tagatelje juures.
Samahästi võib ju öelda, et number on näha, aga seadusesilmadele ei sobi.
yeekim kirjutas:Miks Sa arvad, et POL. teeb trahvi suuna- ja piduritulede pärast
![]()
Kas Sa oled trahvi saanud auto lisa stopptule pärast?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
mella kirjutas:Ma tean kedagi, kes sai lisastopptule pärast erakorralise ülevaatuse, kuna see polnud e tähisega ega tootja poolt ette nähtud.
Ise olen saanud püsti paigaldatud numbrimärgi eest sama asja. Ja tuttavaid on saadetud erakorralisele, kui number asetub tagatelje juures.
Samahästi võib ju öelda, et number on näha, aga seadusesilmadele ei sobi.
Alati on olemas piirsituatsioonid, miks nendest rääkida. 98% juhtudest on kõik korras ja keegi ei kobise ja ega järgijäänud 1% korral ilmselt ka kobinast oluliselt kaugemale minda. Mis puutub ülevaatusesse, siis ühes vigisevad ja järgmises lasevad möödaminnes sama asjaga läbi. Mul näiteks uuris vana ülevaatusel hoolsalt ketti ja avaldas arvamust, et näeb teine liiga kuiv välja ning kas ata on ikka piisavalt pingul. No ja siis? Üldiselt on seadustega nii, et asjad mis pole keelatud on lubatud.
Tsikkelröövel kirjutas:võid olla üsna kindel, et politsei arvab ikka teisiti ja teeb ikkagi trahvi, kui tal veidigi paha tuju on
Jah, kui paha tuju on. Tegelikult on võimalik suvalise tsikli või ratturi juures leida midagi, mis pole õige. Ma olen saanud trahvi näiteks stoppmärgi eiramise eest (tõsi minmaalse summa aga ikkagi), sest politseinikul oli paha tuju ja see oli ainuke asi, mida ma ümber lükata ei suutnud (peatati põhjusel, et ühel suunal oli klaas katki ja ma sõitsin remondikohta nagu liiklusseadus seada võimaldab).
-
- Tsikkel: R1150 GS
- Tänatud: 2 korda
stev666 kirjutas:http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... i-KLU-0001
Midagi ei ütle. Kindlasti omab ka see SHARK (vist minu teada Prantsuse tootja) vastavustunnistust (CE sert) ja selle kasutamisega pole probleeme. Fc- moto (nagu ka nende tütar Motoin) müüb reeglina head ja õiget kaupa, olen sealt ostnud viimased 4-5 aastat erinevaid asju ja kõik tänavalegaalseks kasutamiseks.
Tervitades,
Urmas
R1150GS
-
Teema algataja - Postitusi: 299
- Tsikkel: VS800
- Tänanud: 2 korda
Olete ikka tegelased küll Ma olen märganud jah et siin foorumis lähevad teemad lappama, aga seda siin nüüd küll ei oodanud. Huvi pärast tahtsin teada, et kas meil liigub selliseid asju, ei olnud plaanis kuusepuuks ehtida ennast , õnneks tuli ikka paar kasulikku vastust ka. Tänud!
Pinchu kirjutas:Kes tõesti tahab oma kiivrile või tsiklile mingeid helendavaid triipe panna, siis on olemas selline toode nagu Californeon - patarei abil helendavad painduvad ribad. Ei ole mitte LED vaid elektroluminestseeruv materjal, riba kinnitub aluspinnale alumise külje teibiga. Kunagi oli neil olemas lausa spets tooted jalratastele ja kiivritele (enam ei oska seda öelda, kas on) - neil olid sellised pisikesed patareikarbid küljes, kus 2 AA patareid sisse mahub.
http://www.californeon.com/flatlite-info.cfm
näide: http://www.californeon.com/gallery/misc/28.jpg
nädala selgroo murdes, kipuvad lappama minema jah,,,

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.