Teine rida ja liikluskultuur.
Moderaator: Moded
Teine rida ja liikluskultuur.
Tuono kirjutas:Täiesti õige jutt eesti sõidustiili kohta: Sen mitä Virossa ajellut autolla, niin varoituksen sana kaikille.
Siellä ajetaan ihan päättömästi, ohitetaan vaarallisesti minimaalisilla marginaaleilla, tullaan sivutieltä eteen törkeästi, ajetaan ylinopetta ja yleensäkin ihan holtitonta menoa kotimaahamme verrattuna.
Käisime möödunud nädalavahetusel Soome-tripil. Kaherealine "kiirtee", tsiklitega teises reas veidi üle lubatud sõidukiiruse. Nende kordade lugemine, kui esimeses reas eessõitjale järelejõudnud auto vajus tuimalt ilma suunda näitamata teise ritta absoluutselt veendumata, kas seal keegi ees on, läks üsna kähku sassi. Nii massiline oli.
Re: Õnnetused mootorratastega
tfr kirjutas:Tuono kirjutas:Täiesti õige jutt eesti sõidustiili kohta: Sen mitä Virossa ajellut autolla, niin varoituksen sana kaikille.
Siellä ajetaan ihan päättömästi, ohitetaan vaarallisesti minimaalisilla marginaaleilla, tullaan sivutieltä eteen törkeästi, ajetaan ylinopetta ja yleensäkin ihan holtitonta menoa kotimaahamme verrattuna.Käisime möödunud nädalavahetusel Soome-tripil. Kaherealine "kiirtee", tsiklitega teises reas veidi üle lubatud sõidukiiruse. Nende kordade lugemine, kui esimeses reas eessõitjale järelejõudnud auto vajus tuimalt ilma suunda näitamata teise ritta absoluutselt veendumata, kas seal keegi ees on, läks üsna kähku sassi. Nii massiline oli.
See teine rida on ainult möödumiseks, mitte pidevalt sõitmiseks aga suuna näitamine rea vahetusel on soomes haruldus, vist eestist toodud kultuur!
Tuono kirjutas:See teine rida on ainult möödumiseks, mitte pidevalt sõitmiseks aga suuna näitamine rea vahetusel on soomes haruldus, vist eestist toodud kultuur!
Teine rida on möödumiseks Eestis, kus ei ole kiirteid.
Kiirteel on lubatud ka teises reas pidevalt sõitmine, kui sellega ei takistata tagant tulevaid kiiremaid liiklejaid.
Veoteenus: Eraldi üldjuhul ei teosta auto iseärasuste poolest, aga vajadusel 10t
Tõstevõime kuni 15t ning noole pikkus kuni 42m.
53420969
rasmus23 kirjutas:Teine rida on möödumiseks Eestis, kus ei ole kiirteid.
Kiirteel on lubatud ka teises reas pidevalt sõitmine, kui sellega ei takistata tagant tulevaid kiiremaid liiklejaid.
Oot-oot. Kas ma olen vahepeal midagi maha maganud? Palun nimeta konkreetse õigusnormi konkreetne säte, mis annab selleks tingimusteta sellise õiguse?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Re: Teine rida ja liikluskultuur.
tfr kirjutas:Tuono kirjutas:Täiesti õige jutt eesti sõidustiili kohta: Sen mitä Virossa ajellut autolla, niin varoituksen sana kaikille.
Siellä ajetaan ihan päättömästi, ohitetaan vaarallisesti minimaalisilla marginaaleilla, tullaan sivutieltä eteen törkeästi, ajetaan ylinopetta ja yleensäkin ihan holtitonta menoa kotimaahamme verrattuna.Käisime möödunud nädalavahetusel Soome-tripil. Kaherealine "kiirtee", tsiklitega teises reas veidi üle lubatud sõidukiiruse. Nende kordade lugemine, kui esimeses reas eessõitjale järelejõudnud auto vajus tuimalt ilma suunda näitamata teise ritta absoluutselt veendumata, kas seal keegi ees on, läks üsna kähku sassi. Nii massiline oli.
Kas sa selle peale ei mõelnud,et selle suuna mitte näitamisega taheti teile nö kohta kätte näidada.Ja tehti seda äkki selleks,et te lasite sirgelt vasakus reas vahepeal esimesse ritta tagasi reastumatta.Mujal maailmas on ikka selline "komme"et vaskus sõidetakse ,siis kui parempoolsed on hõivatud ja sellest peetakse suureas osas kinni.Sinu jutust võib aru saada,et teist mööduti lausa paremalt või?
Ma olen väga palju, omal ajal mööda Euroopat ja eriti Soomet,Rootsit ning baltikumi, sõitnud nii suure autoga ,kui ka sõidukaga ja alati on mõistlik järgida seda soomlaste ütlust "maalla maan tavalla".Ei ole mind seal kordagi kinni peetud,kuigi pollareid on ikka näha olnud .Samas ei ole ma kunagi olnud mingi reeglite piinlik järgija,pigem ikka selline veidi üle lubatu laskev.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: Tenere 700
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 6 korda
Tarts kirjutas:rasmus23 kirjutas:Teine rida on möödumiseks Eestis, kus ei ole kiirteid.
Kiirteel on lubatud ka teises reas pidevalt sõitmine, kui sellega ei takistata tagant tulevaid kiiremaid liiklejaid.Oot-oot. Kas ma olen vahepeal midagi maha maganud? Palun nimeta konkreetse õigusnormi konkreetne säte, mis annab selleks tingimusteta sellise õiguse?
§ 45. Sõiduki asukoht sõites
(8) Kui asulavälisel teel on pärisuunavööndis mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Vasak rida oli ja on ainult mööda sõitmiseks, muul ajal tuleb paremasse tagasi reastuda. Ei loe kui kiiresti sa seal sõidad, ei ole sinu mure oma munemisega teiste kiirust piirata. Selleks on inimesed kes selle eest palka saavad. Nii et teie käitumisele vastati täiesti adekvaatselt.
arendaja kirjutas:Tarts kirjutas:rasmus23 kirjutas:Teine rida on möödumiseks Eestis, kus ei ole kiirteid.
Kiirteel on lubatud ka teises reas pidevalt sõitmine, kui sellega ei takistata tagant tulevaid kiiremaid liiklejaid.Oot-oot. Kas ma olen vahepeal midagi maha maganud? Palun nimeta konkreetse õigusnormi konkreetne säte, mis annab selleks tingimusteta sellise õiguse?
§ 45. Sõiduki asukoht sõites
(8) Kui asulavälisel teel on pärisuunavööndis mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
45 lg 8 ei anna õigust pidevalt II reas sõitmiseks.
no kuulge siklimehed, kas ostsite load või vanaema kinkis midagi peaks ju õppides meelde ka jääma
davidsoniharald kirjutas:tfr kirjutas:Käisime möödunud nädalavahetusel Soome-tripil. Kaherealine "kiirtee", tsiklitega teises reas veidi üle lubatud sõidukiiruse. Nende kordade lugemine, kui esimeses reas eessõitjale järelejõudnud auto vajus tuimalt ilma suunda näitamata teise ritta absoluutselt veendumata, kas seal keegi ees on, läks üsna kähku sassi. Nii massiline oli.
Vasak rida oli ja on ainult mööda sõitmiseks, muul ajal tuleb paremasse tagasi reastuda. Ei loe kui kiiresti sa seal sõidad, ei ole sinu mure oma munemisega teiste kiirust piirata. Selleks on inimesed kes selle eest palka saavad. Nii et teie käitumisele vastati täiesti adekvaatselt.
No mis seal salata, sisuliselt me enamuse aega möödasõitmisega tegelesimegi. Kui tee oli tühi, siis kobisime loomulikult esimesse ritta tagasi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.