Küsimus tsikli remondiga tegelevatele ettevõtetele

Siin võid otsida või pakkuda meistrimehe teenust. Küsida soovitusi auto-moto toodetele-teenustele jne. Ning mida kuskilt saab.

Moderaator: Moded

Teema algataja
aaachilles
Tsikkel: Honda Hornet '01

Küsimus tsikli remondiga tegelevatele ettevõtetele

Lugemata postitus Postitas aaachilles »

Tere.
Kuulsin miskit, mis tundus mulle imelik. Ei hakka selles osas detailidesse laskuma kuna see ei juhtunud minuga.
Sellega seoses küsiks ettevõtetelt, et kuidas nad käituvad, kui klient tuleb nende juurde ja näitab ühte lekkivat amordi simmerit, mis oleks vaja korda teha. Küsimus puudutab just seda, et kuidas käitutakse edasi teise hetkel veel mitte lekkiva simmeri osas.
Tänan tähelepanu eest.

Suzuki Freewind ->Suzuki Savage->Honda Transalp+Hornet

mart211

Re: Küsimus tsikli remondiga tegelevatele ettevõtetele

Lugemata postitus Postitas mart211 »

No ettevõte peaks ikka kaks korraga vahetama, olenemata, et teine terve on.
Simmekaid ja tolmukaid müüakse põhjusega paaris.
Kui ühes on 2 aastat vana õli ja teises tutikas, siis asi töötab ebaühtlasemalt(teoreetilislt, praktiliselt sa seda ei tunne). Samuti saab see sama amort kus just vahetati õli rohkem vatti, sest seal ei ole õli oma omadusi kaotanud(2 aastat vana amordiõli on nagu vesi, suurem koormus langeb amordile kus õli rohkem "vastupanu" tekitab....nii ütleb minu loogika, ei tea palju seal tõtt on). Ja kui juba velg alt võetakse, siis ajaliselt on kasulik korraga mõlemad vahetada.
Mina vahetasin laupäeval ainult ühe simmeka ära. Teine on 2 aastat vana. Ühe sõidu olen teinud, senimaani veel kestab :D Saab näha, kauaks seda rõõmu on ja kumb esimesena lekkima hakkab. Kui kuskile ettevõttesse oleks viinud, oleks ikka kindlasti tahtnud mõlema vahetust.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

pole küll ettevõte, aga minu teada vahetatakse (ja müüakse) neid paarikaupa. Ja seda muidugi juhul, kui tegu on normaalsest ekspluatatsioonist tekkinud vahetusvajadusega.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kui mõistlikkuse printsiibist lähtuda, siis mõistlik ettevõte võiks ju kunde nõudmisele vastu tulla ja ka ainult ühe vahetada. Klient saaks endale pärast remonditööde lõppu kaasa ühe liigse tolmuka/simmerlingi poolkomplekti (neid müüakse ju paarikaupa) ning tõenäoliselt minimaalse hinnavõidu töö arvelt 10-15%. Iseküsimus, kas see mäng väärib küünlaid.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

mart211

Macintosh kirjutas:

Kui mõistlikkuse printsiibist lähtuda, siis mõistlik ettevõte võiks ju kunde nõudmisele vastu tulla ja ka ainult ühe vahetada. Klient saaks endale pärast remonditööde lõppu kaasa ühe liigse tolmuka/simmerlingi poolkomplekti (neid müüakse ju paarikaupa) ning tõenäoliselt minimaalse hinnavõidu töö arvelt 10-15%. Iseküsimus, kas see mäng väärib küünlaid.

Ja siis tuleb klient tagasi kuu aja pärast, see sama simmekas mis vahetati on lekkima hakanud ja vana veel kestab.
Tegelikult nagu Mella ütles, tuleb simmekaid vahetada selleks ette nähtud ajal, mõlemad korraga. Mitte siis kui lekkima hakkab.
Iseenesest kui klient sellest aru saab, siis võib vahetada ka ainult selle lekkiva, isegi vana õli võib sisse panna. Eeldusel, et klient tuleb hiljem rõõmsalt uuesti vahetama :D

Teema algataja
aaachilles

Ma küll plaanisin olukorda täpsustada siis kui rohkem inimesi on vastanud, aga kuna arutelu hakkab tuure ülesse võtma siis panen lisa kommentaarid.
Minu jaoks isiklikult oleks loogiline kui mõlemad vahetatakse korraga, või kui simmeri hind antud mudeli jaoks kõrge, siis vähemalt küsida kliendilt, et kas mõlemad lähevad vahetusse kui tüki hind selline ja selline.

Mis minu sõbral oli, kes alustas mootorratturi elu selle hooajaga: Ostis mootorratta millel mõningad pisivead. Simmerite vahetuse otsas võttis ühendus antud margi esindajaga, aga kuna uus moto maailmas ei osanud ta ise täpsustada, et vahetagu mõlemad ja temalt ei küsitud rohkem ka midagi. Töö sai tehtud, mõnda aega sõidetud ja oh imet, teine simmer lekib. Vaatas siis arvet ja seal kirjas 1tk simmerite real. Mis siis ikka, viis teise firmasse et vahetagu teine simmer ära. Aga seda ta ei maininud mitte kuidagi, et hiljuti oli just üks simmer vahetust saanud. Ning ka selles firmas vahetati ainult see lekkiv simmer. Hästi, võibolla seal tõesti oli ära tabatud, et teine simmer kõrval uus või midagi taolist, et ei hakka siin kohal norima.

Minu silmis nagu sõber maksis töö eest kahe kordselt. Ühes nendest firmadest olen ise ka käinud simmereid vahetamas, aga mul vahetati mõlemad. Seda olukorda kuuldes mul tekkis lihtsalt reaktsioon et MIS MÕTTES?? Selle pärast küsingi, et milline on siis firmadel käitumine sellises olukorras.

Firmade ja mudelite osas ma ei hakka täpsustama, sõber palus seda mitte avaldada.

mart211

aaachilles kirjutas:

Ma küll plaanisin olukorda täpsustada siis kui rohkem inimesi on vastanud, aga kuna arutelu hakkab tuure ülesse võtma siis panen lisa kommentaarid.
Minu jaoks isiklikult oleks loogiline kui mõlemad vahetatakse korraga, või kui simmeri hind antud mudeli jaoks kõrge, siis vähemalt küsida kliendilt, et kas mõlemad lähevad vahetusse kui tüki hind selline ja selline.

Mis minu sõbral oli, kes alustas mootorratturi elu selle hooajaga: Ostis mootorratta millel mõningad pisivead. Simmerite vahetuse otsas võttis ühendus antud margi esindajaga, aga kuna uus moto maailmas ei osanud ta ise täpsustada, et vahetagu mõlemad ja temalt ei küsitud rohkem ka midagi. Töö sai tehtud, mõnda aega sõidetud ja oh imet, teine simmer lekib. Vaatas siis arvet ja seal kirjas 1tk simmerite real. Mis siis ikka, viis teise firmasse et vahetagu teine simmer ära. Aga seda ta ei maininud mitte kuidagi, et hiljuti oli just üks simmer vahetust saanud. Ning ka selles firmas vahetati ainult see lekkiv simmer. Hästi, võibolla seal tõesti oli ära tabatud, et teine simmer kõrval uus või midagi taolist, et ei hakka siin kohal norima.

Minu silmis nagu sõber maksis töö eest kahe kordselt. Ühes nendest firmadest olen ise ka käinud simmereid vahetamas, aga mul vahetati mõlemad. Seda olukorda kuuldes mul tekkis lihtsalt reaktsioon et MIS MÕTTES?? Selle pärast küsingi, et milline on siis firmadel käitumine sellises olukorras.

Firmade ja mudelite osas ma ei hakka täpsustama, sõber palus seda mitte avaldada.

Mis hinnad olid? Simmeka, õli ja töötunnid?

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Firmaesindus võib tõesti vahetada sul ühe simmeri, sest OEM simmereid tarnitakse ühekaupa.
Kui sa ei kommenteeri tööd tellides, siis tausta teadmata nad võivad tõesti mõelda, et on näiteks mingi liivatera simmeri vahelt läbi jooksnud ja simmeri rikkunud.

Teema algataja
aaachilles

simmer 12
õli pool liitrit
töötunde 4 kanti

Teema algataja
aaachilles

mx77 kirjutas:

Firmaesindus võib tõesti vahetada sul ühe simmeri, sest OEM simmereid tarnitakse ühekaupa.
Kui sa ei kommenteeri tööd tellides, siis tausta teadmata nad võivad tõesti mõelda, et on näiteks mingi liivatera simmeri vahelt läbi jooksnud ja simmeri rikkunud.

Tänan. Nüüd targem ja teab tulevikus millele tähelepanu pöörata.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Et nagu mismõttes "maksis kahekordselt"?
Õli ei pandud 2 amordi jagu ja simmeri vahetamise tasu oli ka ju 1 amordi eest.
Kui midagi 2 korra vahetuse peale topelt maksti, siis ainult esiratta eemaldamine ja paigaldamine, mõnel masinal ehk ka esimese otsa katete eemaldamisega seonduv tegevus.

aaachilles kirjutas:

Minu silmis nagu sõber maksis töö eest kahe kordselt.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

ma pole küll ühtegi esindust näinud kes vahetaks piduriklotsid näiteks ükshaaval ära???

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

jbob kirjutas:

ma pole küll ühtegi esindust näinud kes vahetaks piduriklotsid näiteks ükshaaval ära???

piduriklotsid ei ole amardisimmerid. amordisimmerid ei ole piduriklotsid. Capische?
OEM piduriklotse tarnitakse ka ainult komplektina, erinevalt simmeritest.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

jah ja amordid pole ka ettenähtud paaris töötama

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

jbob kirjutas:

jah ja amordid pole ka ettenähtud paaris töötama

On küll, aga lekkivale simmerile võib olla ka sada ja üks muud põhjust kui kulumine. Ja ei ole mingit pointi, kui näiteks amordihooldus on hiljaaegu tehtud ühe jooksva simmeri pärast hakata ka teist amorti lahti kiskuma.
Piduriklotside vahetamise põhjuseks on üldjuhul kas lõpuni kulumine või klotsi friktsioonimaterjali sobimatus.

koma2
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas koma2 »

Tere! Kas sellised lõhed simmeri äärtel näitavad juba oma aja äraelamist?
Amordid ise kuivad. Ei ole kelleglegi pretensioone, uurin kas peaks hakkama hooaja lõpus vahetama.
simmer

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

See pole simmer, kõigest tolmukas.

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Simmerid asuvad tolmukate all ja on vähe teistsugused siiski.

koma2
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas koma2 »

Tänan, edaspidi alustan rumalate küsimuste teemast! :)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”