Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 5362
- Tänanud: 47 korda
- Tänatud: 396 korda
kõige mõtekam on sõita mingi suht tavalise ja pisut ehk ka väsinud välimusega, juba umbes kümmekond aastat vana tsikliga, mille väärtus ei ole nii suur et sellest ilma jäämine nutu kurku toob. pole vaja mingeid valgeva parklaid, kaskosid või muid imetrikke ja tsiklisõit on sama nauditav ikka!
will111 kirjutas:kõige mõtekam on sõita mingi suht tavalise ja pisut ehk ka väsinud välimusega, juba umbes kümmekond aastat vana tsikliga, mille väärtus ei ole nii suur et sellest ilma jäämine nutu kurku toob. pole vaja mingeid valgeva parklaid, kaskosid või muid imetrikke ja tsiklisõit on sama nauditav ikka!
Ma ei saa sinuga nõus olla. Mul on oma vanast rattast ja 4000 eurost ikka päris kahju kui üks hommik seda enam ei ole. Aga no kui raha on siis väga muretsema ei pea jah.
puna kirjutas:Kasko peal siis ei pea vast muretsema väga.
Kui rattal kasko peal ja ära viiakse, siis mis variant on? Vaevalt et kohe uus antakse. Muidu laseks tuttaval ka oma ratas ära viia ja saan veel kaskolt uue pealegi.
-
Re: Parkimine Kristiines majade vahel.
no kuule, asja point ju selles oligi, et igaühel on oma "valulävi" just sellise summa osas. minul näiteks ratas maksab vähemalt poole vähem ja sõidab väga kenasti, pole seal küljes ka ühtegi hingehinna eest ostetud "tuuning-pulka" ning ütlen ausalt, et kuigi asjast oleks kahju siis rahaliselt ma nüüd mingit enesetappu tegema ei hakkaks kui lähekski. seepärast ei ole ka mingeid magamata öid ja hiigelsuurt muret kui ratas öösiti lihtsalt maja ees seisab.
kui mees, kelle kuu sissetulek on 4k puhtalt, ostab omale 4k ratta siis ma arvan, et temal ka päris krokopisarad voolama ei hakkaks, eestis aga ostetakse tihtipeale ka lõbusõiduvahendeid, mis tegelikult käivad üle finantsilise võimekuse. see võib küll päris kurb olla kui näiteks aasta aega pead maksma iga kuu rahhi asja eest, mida sul enam ei ole.
aga proovi see kasko lollitamine kindlasti ära. hea idee ju iseenesest, mul oli ka kunagi üks sõber, kes õhinas mõtles sama plaani välja ja pakkus, et toob auto minu garaazi "hoiule" muidugi soovitan kasko lepingu ka läbi lugeda enne kui plaani ellu viima hakkad
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Kui palju kasko tsiklile maksab?
Siin saate kasko kuumakset arvutada
https://www.kindlustus.ee/Kaskokindlustus
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Maku kirjutas:Siin saate kasko kuumakset arvutada
![]()
Päris karm... 2006a Kawasaki 4000.- maksva pilli kuumakse 120.-
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
Maku kirjutas:Siin saate kasko kuumakset arvutada
![]()
Mu isikukoodi peale ütleb see, et "viga isikukoodis"
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
pets77 kirjutas:Maku kirjutas:Siin saate kasko kuumakset arvutada
![]()
https://www.kindlustus.ee/KaskokindlustusPäris karm... 2006a Kawasaki 4000.- maksva pilli kuumakse 120.-
Kasko hind ei ole sõiduki enda hinnaga päris võrdelises suhtes, kuna kõige tõenäolisem risk on osakahju ehk selline, kus sõiduk saab kannatada nii palju, et ta tuleb taastada. Selle puhul on aga tutika ja veidi vanema ratta puhul kulud üsna samas suurusjärgus.
Ka autode puhul on odava auto kasko proportsionaalselt kõvasti kallim.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
will111 kirjutas:eestis aga ostetakse tihtipeale ka lõbusõiduvahendeid, mis tegelikult käivad üle finantsilise võimekuse. see võib küll päris kurb olla kui näiteks aasta aega pead maksma iga kuu rahhi asja eest, mida sul enam ei ole.
Tekkis huvi, et milline suhe tsikli hinna ja sissetuleku vahel sinu arvates olema peaks? Kui palju peaks teenima, et uut ratast poest tooma minna? Ütleme, et 15k hinnaga.
(sõidan ise ka vana saaniga)
-
mina isiklikult ei vaata otseselt sissetuleku järgi, vaid pigem konkreetset hinnanumbrit arvestan. no võin niipalju öelda, et ükski tsikkel mul üle 2k maksnud vist ei ole.
ma ei tea kui palju peab teenima, et poest uut ratast tooma minna. kas sa räägid sellest, et kui sul vaba raha ei ole ja lähed nö. laenuga ostma? siis vist pank või liisingufirma otsustab selle, et kui suur su palk olema peab ja kui palju sellest vaba peab olema. mina isiklikult ei läheks mitte kunagi poest 15k eest ratast ostma, ka siis mitte kui mu palk oleks a'la 10k per kuu. aga taas, see on MINU isiklik arvamus.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Kui mu palk oleks 10k (kasvõi bruto), siis oleks juba poes uue GS-i järel ära käinud ja läheks FZ8S järgi
-
mis seal poes antakse, kommi või tasuta keppi? et kõik sinna nii hirmsasti kipuvad oma meeletuid k'sid viima
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
will111 kirjutas:mina isiklikult ei vaata otseselt sissetuleku järgi, vaid pigem konkreetset hinnanumbrit arvestan. no võin niipalju öelda, et ükski tsikkel mul üle 2k maksnud vist ei ole.
ma ei tea kui palju peab teenima, et poest uut ratast tooma minna. kas sa räägid sellest, et kui sul vaba raha ei ole ja lähed nö. laenuga ostma? siis vist pank või liisingufirma otsustab selle, et kui suur su palk olema peab ja kui palju sellest vaba peab olema. mina isiklikult ei läheks mitte kunagi poest 15k eest ratast ostma, ka siis mitte kui mu palk oleks a'la 10k per kuu. aga taas, see on MINU isiklik arvamus.
Vaese inimese tavaline jutt.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
puna kirjutas:Vaese inimese tavaline jutt.
..või on prioriteedid teised
-
- Mode
puna kirjutas:will111 kirjutas:mina isiklikult ei vaata otseselt sissetuleku järgi, vaid pigem konkreetset hinnanumbrit arvestan. no võin niipalju öelda, et ükski tsikkel mul üle 2k maksnud vist ei ole.
See ei ole kindlasti vaese inimese jutt, mingi finantshai kunagi ütles, et "ära karda väikseid sissetulekuid, karda suuri väljaminekuid". Tegelikkuses oleme me kõik vaesed, lihtsalt osad satuvad aegajalt seletamatusse eufooriasse ja arvavad, et nemad ei ole. .. heh, rumalukesed...
Re: Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga
Vastupidi oli see ikkagi. Rockefelleroli muide see ärihai, kes ütles " ära karda suuri väljaminekuid, vaid väikeseid sissetulekuid"
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
-
- Mode
Õigust räägid, minu viga. Tänu sellele vist olengi vaene veel
Ratas maksis 4400.-, enda kuu sissetulek 1400. Ma elan 3x oma võimete piirist kõrgemal. Jätke mu ratas palun majaette, kui ära viiakse pole mul enam ju mõtet bikeri foorumisse aega viitma tulla. Aitäh!
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
puna kirjutas:will111 kirjutas:mina isiklikult ei vaata otseselt sissetuleku järgi, vaid pigem konkreetset hinnanumbrit arvestan. no võin niipalju öelda, et ükski tsikkel mul üle 2k maksnud vist ei ole.
Kui sa pead neid liisingu/laenuhaisid, kes tutikatega poest välja vuravad, rikasteks, siis on mul sinust kahju
Lihtsalt ei raatsiks uut tsiklit osta, kuna erinevalt kasutatud autodest, mis mul on olnud, toimib-töötab kasutatud tsikkel üsna murevabalt ja niimoodi aastaid.
Teagi, mis imelik värk see on - kasutatud tsikkel vs kasutatud auto (võtame nii 10 aastat vanad sõidukid näitena) - et kasutatud tsiklil ei esine peaaegu üldse probleeme ega jamasid.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
Yerba kirjutas:Lihtsalt ei raatsiks uut tsiklit osta, kuna erinevalt kasutatud autodest, mis mul on olnud, toimib-töötab kasutatud tsikkel üsna murevabalt ja niimoodi aastaid.
Teagi, mis imelik värk see on - kasutatud tsikkel vs kasutatud auto (võtame nii 10 aastat vanad sõidukid näitena) - et kasutatud tsiklil ei esine peaaegu üldse probleeme ega jamasid.
Ratastel enamjaolt väikesed läbisõidud, talvel enamjaolt talvituvad + ratas koosneb ka ju sitaks vähem juppidest mis laguneda võiksid + enamjaolt kasutatakse ratta võimalustest alla poole ära seevastu autot tallab iga mees lõpuni välja.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Hobi tehnikat,olgu see siis tsikkel,ATV,ralliauto või jaht, ikka üldjuhul laenu-liisinguga ei osteta.Seda arenenud majandusega riikides eelkõige.Ostes omale laenuga kalli vidina ei jää sul ju enam sellega tegelemiseks piisavalt raha.Kui sa palgast jaksad maksta mingit liisingut,siis see pole ju kogu kulu.Kõik lisakulud mis hobidega seotud on ju igal pool maailmas kallid.Tuleb ikka iseendaks jääda ja peeglisse vadata ning alles siis omale hobisid valima hakata.
Hea näide on üks tuttava tuttav,kes ostis omale Audi A8 4,2,mingi vanema isegi,aga kui tuli hoodus, koos rihmavahetusega,siis see jäi tegematta ja auto läks müüki.
On ka erandeid,kes ainult oma hobi nimele elavadki,aga muu elu ju kannatab selle all.On mul ka tuttav kel on viimased kaks HD-d ikka väga kallid(kasutatuna üle 20-ne),aga ta ainult sellele panustabki,kogu sissetulek selle hobi nimel.Tal on ka naine ja laps,aga nende jaoks ei jää tal minu meelest ei aega ega raha.
Eestis on rikkaid inimesi,muu maailama mõistes vist mõnikümmend ja heal järjel olevaid paar sada.Nendest paarist sajast teisel poolel pole ka kohe piisavalt isiklikku raha ,et mingi 10-15 kilo poes välja käia.Ülejäänud saavad hakkama,kes paremini,kes halvemini.
Palju meil ostetakse uut tehnikat(autod-tsiklid jne.)ilma liisinguta ja eraisikute poolt?Vist oli mingi mõni prosse kogu müügist.Liisingutest on ka vist umbes 80% ettevõtetele ja 20% eraisikutele.Mujal arenenud riikides on need numbrid täpselt vastupidi.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Yerba kirjutas:Lihtsalt ei raatsiks uut tsiklit osta, kuna erinevalt kasutatud autodest, mis mul on olnud, toimib-töötab kasutatud tsikkel üsna murevabalt ja niimoodi aastaid.
Tea, mul ükski kasutatud ratastest päris 100% murevaba pole küll olnud. Aga enamasti on need õnneks mingid pisiasjad olnud, mis peale ostu on tulnud üle käia, ja sellega ma olen alati arvestanud ka. Ühe erandiga - Bemmi F650GS ei suutnud mul ka esindus kalli raha eest probleemitult toimima saada.
Ostad tutika ratta ja vaevalt sa seda lähiajal pead putitama hakkama. Ostad 10+ aastat vana ratta, pead mitu korda hooaja jooksul oma näpud õliseks tegema. Nii kahjuks on.
-
- Mode
Ei pea alati paika, isa ostis kasutatust peast 86 aasta honda magna, peale ostu said vist klapid ja sellised asjad tehtud, aga peale seda on vahetatud vaid õli ja rehve. Ratas on käinud balkanil, norras, itaalias eelmine aasta, kõik reisud mägedes ja päris karmides tingimustes, kuna mina sõidan sportlikuma rattaga siis on 700cc honda pidanud läbima pikki kilomeetreid 160+ kiirusega.
Pole paha vana ratta kohta?
Samas loen foorumist kui palju on uutel ratastel jamasi elektriga ja igastsugu andurite ja abs sensoritega... Ja enamasti on uuemate rataste jupid kordades kallimad.
Margusxx kirjutas:Ei pea alati paika, isa ostis kasutatust peast 86 aasta honda magna, peale ostu said vist klapid ja sellised asjad tehtud, aga peale seda on vahetatud vaid õli ja rehve. Ratas on käinud balkanil, norras, itaalias eelmine aasta, kõik reisud mägedes ja päris karmides tingimustes, kuna mina sõidan sportlikuma rattaga siis on 700cc honda pidanud läbima pikki kilomeetreid 160+ kiirusega.
Pole paha vana ratta kohta?Samas loen foorumist kui palju on uutel ratastel jamasi elektriga ja igastsugu andurite ja abs sensoritega... Ja enamasti on uuemate rataste jupid kordades kallimad.
Noja eks sul mingis mõttes õigus jah. Aga kui rahakott lubaks mingit uut ratast võtaksin mina küll uuema. Vana rattaga enamasti ikka rohkem mäkerdamist. Samas kõik mis sõidab, see laguneb, vahet pole on ta uus või vana.
-
- Mode
Seda muidugi, uuemad rattad on ilusamad ka, võttes näiteks selle sama honda magna- ma arvan, et see disainer kes kiitis heaks suure kandilise esitule... ehh, ma loodan, et honda corp. lasi ta juba järgmisel päeval lahti.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Kummaline. Ma oleks võinud osta 3-4 kuu elamisest ülejääva papi eest alla 10 aasta vanuse ratta, aga ostsin siiski 7% jääkväärtuse pealt laenuga.
Päris nii see ikka ei ole, et liisingu/laenuga ostmine on vaid sel juhul, kui muudmoodi ei saa.
Enamus nö. "rikastest" ostab suuremaid esemeid laenu/liisinguga. Rahavoogude suunamine pole niisama sõnakõlks.
jah tsikkel ei peagi olema võimas,uus ja kallis,piisab mingist vanast mõrasi täis lahjast romust küll.kodus ei pea kanalisatsiooni ka olema saab ju solgi ämbrit köögist välja viia,naine ei pea kah ilus olema.paks vanamutt käib kah siis ongi hea rahulik kui teised mehed teda ei taha.riided ei pea ka uued ja kallid olema,osadest poodidest saab paari euroga terved puhtad riided,mobiil telefon ei pea ka uus olema,nokia 3310 helistab küll.tegelt jäätmejaamadest saab omale tasuta hea voodi ka tuua koos teki ja padjaga ja kui veab siis saab kuskilt prügikasti juurest tasuta taldriku ja kahvli ka.miks peaks mingit tsiklit üldse ostma need freedo rollerid on head odavad ja sõidavad samasse sihtpunkti välja kuhu tsikliga saab
ptsi mul on vanast odavast pasast täielikult kõrini.kui oleks piisavalt mõistust sõidaks juba ammu tutika tsikliga,uus asi on ikka uus mitte kellegi miljon korda parandatud vana romu
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.