Ratta vargus ja politsei menetlus
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 218
- Tsikkel: K8 gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
Ratta vargus ja politsei menetlus
Nonii, oli siis täna hommikul mul ka selline harukordne võimalus tunda, kuidas sees keerama hakkab, kui sa leiad, et su ratast pole enam seal, kus ta olema peaks.
Politseisse helistades nad ütlesid, et helistavad kohe tagasi ning mõne aja pärast oligi kõne, kus öeldi, et mu ratas on politsei parklas (üks uskumatult kirjeldamatu tunne on seda kuulda, heas mõttes.. ).
Paluti koha peale tulla ja avaldus kirjutada. Mõtlesin, et olgu, lähen kohale ja saan rohkem teada, telefonis ei hakka lobisema.
Sittagi, võeti ütlus, pani selle kirja, kirjutasin avalduse (kokkuleppemenetlusega) ja öeldi head aega. Mida fakki.
Kõik mis ma teada sain oli see, et kaks lohhi lükkasid seda käe kõrval, patrull sõitis mööda (mine persse kuidas joppas mul, õigel ajal õiges kohas oli ment), pidas kaks lohhi kinni ja viis mu ratta politseisse.
Ma tahaks teada, kes nad olid, mis on nende nimed, vanad nad olid, juua täis või kained ? Oli see nagu planeeritud või niisama juua täis idiootide "äge mõte" ? Kaugele nad jõudsid, kus nad kinni peeti, miks nad seda tegid ?
Fak, mitte midagi mulle ei öeldud, avalduse vastuvõtja kehitas ainult õlgu ja ütles, et "Mina ei tea, ma tulin kell 08.00 tööle ja mulle anti see keiss kätte, mina neid üle ei kuula, eks kohtuotsusest saate nimed teada"
No persse, mis nali see on ? Kelle poole ma nüüd pöörduma peaks ma tahaks teada, tahaks nagu informatsiooni saada mingisugustki, mul on ikka rämedalt s**t tunne sees nende värdjate pärast.
Tüübid raudselt saavad 15 min loengut, et ärge nii rohkem tehke ja homme nad on sama koha peal tagasi uuel katsel, hui julgen enam seda parkida sinna.. Kurat, estonia maja taga kinnises parklas ka veel, suur kaamera vahib otse näkku posti otsas 5m kaugusel. Kuhu sa üldse julged seda enam parkida...
See selleks, enivei, mul puudub igasugune sellelaadne kogemus, kelle poole ma siiski pöörduma peaks info saamiseks, kuidas menetlusel ja nö kohtuotsustel silma peal hoida ? See inf mis ma politseist sain on täiesti 0.. Tahaks kursis olla nende tüüpide ja otsustega..
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
Re: Ratta vargus ja politsei menetlus
Vastavalt Kriminaalmenetluse seadustiku §38 on Sul kui kannatanul õigus tutvuda kriminaalasja materjalidega sama seaduse § 224 sätestatud korras. Selle paragrahvi lõige 2 sätestab, et kannatanul on õigus materjalidega tutvumiseks esitada vastav taotlus prokuratuurile, seega politseil ei olegi õigust Sulle ütlema hakata, kes need tüübid olid. Ja sellises olukorras, kus Sul on viha ja adrenaliin laes ja rusikad hõõruvad omakohtu korras kättemaksu, ei oleks see kindlasti ka kõige mõistlikum mõte.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Nii jah ongi. Saad kõigile Sind huvitavatele küsimustele vastuse, kui õige aeg on käes. Meie karistuspoliitika on muidugi omaette teema ja see ajab politseinikud samamoodi vihale. Kui on varem karistamata affid, siis ilmselt tehaksegi noom noom ja ei muud. Täna õnne, et tsikkel alles, paljudel nii hästi ei lähe...

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Ma olen ise suht pohuist vargade suhtes,ei viitsi isegi alarmi alati peale panna tsiklile,kunagi sõber imestas et miks sa alarmi peale ei pane kui ta sul olemas on,ma vastu et ah kesse ikka teda varastab,nüüd 3 päeva tagasi nägin und et tsikkel varastati ära , ärgates õnneks oli see ainult uni nüüd on kõik asjad peal isegi garaasis ja kett kh esi rattaküljes :bsmile:s**t lugu jah kui lausa kaamera alt ära viivad.
Kas Sul signa või kettalukk olid peal või vähemalt lenks lukus? Need juba annavad indikatsiooni, kas olid niisama kõvatajad või elukutselised.
Juba üks nendest teeb niisama purjus nalja teha tahtvatele tüüpidele asja piisavalt raskeks, et asi katki jätta ja edasi kõndida. Elukutseliste puhul on nendest nii palju kasu, et teevad asja raskemaks ning ärandamisprotsessi pikemaks, mis suurendab tõenäosust, et keegi paneb tähele, mis toimub.
Kaamerad ei takista tänapäeval kedagi, terve internet täis videosid kuidas kaamerate silme all jalgrattaid varastatakse.
See, miks infot ei anta on ilmselgelt omakohtu vältimiseks.
soovitaks seda võtta kui "joppas hullumoodi" juhtumit ja edasi minna, pole mõtet edasi oma aega raisatagi. kui muidugi tahad lohhid igaljuhul teibasse taguda siis see on igati tervitatav...teisalt võibolla jälle pärast mõistetakse hoopis sinu üle kohut nii et mine tea kas väga mõistlik mõte.
aga politseist oli siis tõesti isegi palju kasu juba nüüd saad edaspidi neile rõõmuga thave maksta, teades, et nad sulle ka kingituse teinud kunagi
tfr kirjutas:...
Täpsustuseks - eelpool õigesti viidatud tutvumisõigus tekib peale kohtueelse menetluse lõppemist. Menetluse käigus on võimalik materjalidele ligi pääseda üksnes prokuröri loal. Reeglina sellist luba ei anta. Peab olema väga hästi argumenteeritud põhjus, et luba saada.
Menetluse lõppedes seda võimalust kandikul koju kätte ei tooda. Ise peab soovi avaldama. Järgmine võimalus on midagi kuulda kohtus. Kui aga minnakse kokkuleppele, siis väga palju peale süüdistatava(te) nime kohtusaalis ei kuule.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
No ratta tagasi ikka said või jäeti asitõendite lattu hoiule kuni menetluse lõpuni.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
franz125 kirjutas:No ratta tagasi ikka said või jäeti asitõendite lattu hoiule kuni menetluse lõpuni.
Kusjuures asjakohane küsimine. Ei usu, et siin nii läks või läheb kuid teatud juhtudel politsei ei annagi varastatud asja omanikule tagasi.
Ma ei tea, mulle igatahes tarts meeldib,mis se sinu aadres oli
-
Jaaaa, tean, suuresti oma viga, ei olnud mingit lukku peal A nüüd on häirega lukud ja kuradi lehmaketid juba tellitud, vähe kindlam peaks olema nüüd
A enivei, käisin avaldust andmas ja siis öeldi, et mingi "autogrupp" võtab minuga paari tunni jooksul ühendust, kes sellega tegeleb ja uurib, persse 14 tundi möödas, sittagi. Pole isegi ratast näha saanud veel, kättesaamisest rääkimata..
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
ssxs kirjutas:Ma ei tea, mulle igatahes tarts meeldib,mis se sinu aadres oli
![]()
ssxs kirjutas:Ma olen ise suht pohuist vargade suhtes,ei viitsi isegi alarmi alati peale panna tsiklile,kunagi sõber imestas et miks sa alarmi peale ei pane kui ta sul olemas on,ma vastu et ah kesse ikka teda varastab,nüüd 3 päeva tagasi nägin und et tsikkel varastati ära , ärgates õnneks oli see ainult uni
nüüd on kõik asjad peal isegi garaasis ja kett kh esi rattaküljes :bsmile:s*** lugu jah kui lausa kaamera alt ära viivad.
Mul sama teema, et Tarts on sama aadresiga mis pohuist vargade suhtes, peaasi, et fim jookseb. On alati kättesaadav. Tarts võiks muidugi oma hinnad kah siia üles panna, et palju tal tund maksab. Muidu ei tea arvestada, kas tasub üldse olma probleemiga teda tüüdata. Aga üleüldises mõttes tüleb varastel päkad punaseks teha, et teistkordsel vahele jäämisel enam vabadust ei saaks. Edu juurdlusel
-
Ei saa ka enam midagi aru jah..
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
Tavaliselt kui nende varganägude kohta kohtu otsus tehtud, siis saadetakse sulle teada, kes nad olid, kui vanad, mis otsus neile määrati jne.
westel kirjutas:...
Tegelikult küll saavad ka kannatanud võimaluse istungist osa võtta.
Aga teemaalgatajale soovitus: igal juhul esita kriminaalasja raames tsiviilhagi. Juhul kui Sul peale tsikli muid transpordivahendeid ei ole hakka usinalt koguma takso kviitungeid, rendiauto arveid jne. Sinu sõiduki vargus on üks asi aga Sinult sõiduki kasutuseelise ära võtmisega on Sulle tekitatud kahju (tekkis vajadus hankida teine sõiduk, rentida vms). Trikk on selles, et eraldiseisvalt tsiviilhagi esitades pead Sa vähemalt koguma tõendeid ja tasuma õigusabi eest (kohus ei soovi väga näha ise soperdatud hagisid). Krimasja raames teeb selle töö Sinu eest ära aga menetleja ja vajadusel kohus aitab kaasa. Ühtlasi võib nõude suurus mõjutada määratud karistust.
Võib juhtuda, et menetleja ei soovi sellega tegeleda. Siis pead lihtsalt seda nõudma ja kui vaja siis ka kirjalikult.
-
Pigem kõlab see sedamoodi, et asjatundmatu inimese jaoks, kes asjadega kursis pole, kes ma kindlasti olen, on see mõttetu ja ohtlik surumine, kus ma ise materiaalselt kaotajaks võin jääda
Aga teate mis, minuga võttis ühendust, väidetavalt, isik Krimi võttegrupist ja ütles, et neil on salvestus nende ahvide tabamisest ja ootavad minupoolset kommentaari.
Mu 15min kuulsust vist paistab, mis ma selga peaks panema ?
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
-
- Tsikkel: Freewind
Pane triiplutika lint ka rinda ja süüdista vargaid fashismuses. Ehk annavad tiblad neile pärast peksa - on pätid karistatud ja sinul käed puhtad.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Ahfrsk kirjutas:Pigem kõlab see sedamoodi, et asjatundmatu inimese jaoks, kes asjadega kursis pole, kes ma kindlasti olen, on see mõttetu ja ohtlik surumine, kus ma ise materiaalselt kaotajaks võin jääda
Aga teate mis, minuga võttis ühendust, väidetavalt, isik Krimi võttegrupist ja ütles, et neil on salvestus nende ahvide tabamisest ja ootavad minupoolset kommentaari.
Mu 15min kuulsust vist paistab, mis ma selga peaks panema ?
Ma pole küll mingi jurist, aga sellest asjast saan nii aru, et kõik, mida Sa neile kriminaalasja raames pähe saad lajatada, kõige selle riskid on riigi lõbu.
Pane ennast võimalikult vaese inimese moodi riidesse ja ütle, et tsikkel on Su ainus liikumisvahend ja selle küljekohvris oli Armani ülikond, mis oli Su ainus esindusrõivas.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kuna varastatud tsikkel on asitõend, siis tõenäoliselt pannaksele sellele tõkend kuni kohtuotsuse saabumiseni, mis tähendab, et sa ei või ratast näiteks maha müüa. Nii loll see karistusseadus on - karistada saab rohkem kannataja kui kuriteo toimepanija.
Tsiviilhagi võib muidugi esitada, aga kui tegu pole just tööl käiva harrastus-pätinäoga, siis sealt mingit raha ei maksa loota. Valdav osa nn "ilma varata" kriminaale taotlevad eraisiku pankroti ja case closed.
-
Ei ole päris nii, on antud neid jalgrattaid ja tsikleid kätte ka paari päeva möödudes. Menetlustoimingud on tehtud (sõrmejäljed võetud jne. jne. jne.) siis saab anda ratta omaniku vastutavale hoiule. Ma ei näe probleemi...
RFV
Muidu saaks ratta kätte, aga Antoonio ei vasta telefonile praegult
-
Antonn on jah äge vend rsk
Aga jube naljakas, 4 päeva pommita neid kõnedega ja keegi ei suuda isegi selgeks teha, kes see uurija on kes minu asjaga tegeleb ja kui asi läheb telekasse, järgmine päev on mu telefonil 3 vastamata kõnet, Lausa Kahe erineva inimese poolt, kes kõik tahavad minuga tegeleda ja kätte saada mind.
Ratta oleks ka juba kasvõi täna kätte saanud, kui oleks varem üles ärganud. Homme saan tagasi.
Järsku on kõik minu heaolust huvitatud..
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
Tüüpiline ametniku käitumine. Kuni keegi näppu tagumikus ei hoia, on mugav riigtoolil tööpäeva maha istuda. See on põhjus, miks ma ametnikega suhtlemisel tean sõna palun vaid esimesel pöördumisel. Sealt edasi on sõna nõuan. Ja kummaline - kõik toimib ...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.