Termopesu ja Lapimaa.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
ets0
Tsikkel: Suzuki Intruder 1500/2007
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Termopesu ja Lapimaa.

Lugemata postitus Postitas ets0 »

Tere,
Küsimus selline. Veebruari lõpupoole sõit Lapimaale.
Kas seal peaks kasutama termopesu?
Kas on keegi, kes oskab soovitada, mis oleks norm hinna ja kvaliteediga.
Ilmselt sinnaminek 1 kord elus aga samas tahaks seda pesu ka suvel kanda, kui on palav tsikliga sõites,
et jahutaks.
Või on seda liiga palju tahetud, et oleks soe ja et oleks jahe.

Ehk on keegi, kes oskab vastata ja
vajadusel head hinda pakkuma.

Lugupidamisega

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Mul on soe spordipesu ja siis suvine nn coolmax särk.Minu arust erinevad asjad nagu siga ja kägu.Nad on ka erineva firma tooted.Vähemalt minu omad ikka üks sooja hoidmiseks ja teine sooja eelmale tõrjumiseks(kas see on päris õige sõna,aga see mõte peaks sel särgil olema).

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Termopesu ja Lapimaa.

Lugemata postitus Postitas KIBU »

sooja saab hoida ja sooja kadu saab kiirendada ja sooja saab ka kehast eemal hoida kuid kuna väga erinevad asjad siis ühte kõiketegevat alusriietust vast ei ole.
kõik oleneb mis sa seal Lapis teed. sesmõttes et kas liigud või seisad paigal. spordipesud toimivad hästi niikaua kuni liigutad. juhivad niiskuse kehast eemale ja hoiavad kehapoolt liikumisega eraldatavat soojust just niipalju et on mõnus olla. palav ei hakka a jahe kah mitte. ise kasutan Haway expressist soetatud suusapesu "Sportful" ja niikaua kuni liigutad ja pesu peal mingi tuult pidav pealiskiht riideid on siis külm ei hakka ja palav ei ole olgu väljas kraad külma või viisteist kraadi külma, vahet pole. olen proovinud ka niisama talvel teksaste all kanda kuid tunne pigem külmem kui soojem kuna tehiskiust ja tihedalt vastu keha nii et kui keha piisavalt soojust ei eralda et aluspesu ennast soojaks kütta siis on kuidagi jama. ebameeldiva asjana spordi alukate osas mainiksin et need mida mina olen kohanud on väga kitsaste varukatega. enne ostmist tuleb kindlasti proovida.
hoopis teine asi on kui otsida pesu mis keha soojana hoiaks kui ei liiguta. näiteks külmal ajal tsikliga maanteel sõites või Lapis hanges istudes. kui keegi sellist teab siis ölgu mulle ka oleksin väga tänulik.
veel üheks oluliseks nüansiks peaks lugema selle kui kaua pesu seljas hoiad ilma pesemata. odavama otsa "soe aluspesu" kipub haisema minema ja mitu päeva järjest kanda saab vaid üksi olles ja nohuga.
kõige mitmekülgsemaks materjaliks on ilmselt Merino vill. kuigi suvised ja talvised merinovillast alusriided siiski erinevad. kannatab pesemata kauem seljas kanda kui naftatooteid.
Snicersi XTR pesu olla kah hea.
kokkuvõtvalt läheksin ise Tamrexi seda XTR i või Matkasporti merinovilla katsuma.

5248653

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Proovi võrkpesu. Töötab nii talvel kui suvel aktiivsema tegevuse juures.

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Nagu juba mainitud, sõltub suuresti mida sa seal teed. Need spordipesud on tavaliselt märgitud "low", "medium" ja "high" activity.
Mul on 2 komplekti: suusatamiseks high activiti - juhib higi hästi eemale (nailon/polüester võrk põhimõtteliselt) ja tsiklisõiduks varakevadel/hilissügisel "no activity at all" (vist oli isegi õrnalt karvane) :mrgreen: Kusjuures liigutamiseks tõesti kõlbmatu - kohe hakkab palav, samas +8...+10 kannatab maanteel hästi sõita.

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

Loff
Toetajaliige
Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 38 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Loff »

Tasub uurida ka jahivarustusega tegelevatest kuplustest, jahimehed, kes varitsusjahti peavad, istuvad paigal.

https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Termopesu tasub osta P6hja-Soomes kohapealt. Saab parema hinnaga kui meie poodides.

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Niipalju kui ma lugend olen, peaks sünteetikast kandma kaht pesukihti. Esimene vastu nahka, mis kuivana hoiab (näiteks võrk) ja siis teine, mis peab sooja (mikrofliis). Ainult soojahoidvas on üsna varsti niiske ja vastik ja ainult niiskust ära juhtivas on jahe. Kõik veed meriinovillased asjad on (suht-koht õnnestunud, kuid kallis) katse kahte asja üheks teha selle vahega, et sobib üsna konkreetse ilma ja aktiivsuse tarbeks. Mitmekihilise kombinatsiooni puhul saad soojenduskihti soovi järgi paksemaks-õhemaks vahetada või üldse ära võtta. Viimasel ajal pakutakse odavama otsa (mitte nii ilusti keha järgi sobivaid) asju ka tööriiete kauplustes. Siin kehtib jälle 20/80 reegel. 20€ eest saad 80% toimest. Ülejäänud 20% eest tuleb 80€ lisaks maksta.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kui ei liiguta, siis meriinovill. Spordipoodides on maru kallid aga tasuks vaadata B&B Tools (vana Luna) poodi.

Kui liigutada siis sünteetika, ise sattusin mingi hetk netis surfates spordipesu testile ja sel soovitati NIKE Pro Combat nimelis asja. Ostsin prooviks ka omale selle talvise versiooni Hyperwarm lisanimega ja võin kiita, juhib higi kehast paremini eemale kui Craft.

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Sünteetika- kuivab kiiremini aga märjana sooja ei taga
Villane- kuivab kehvemini aga on märjana ka soe
Meriinovill- selle hea omadus lisaks tavapärasele villasele kamale on see, et see raip ei lähe haisema...ka peale nädala ajast kandmist ja higistamist.

Kui korralikult sooja tahad siis pead mitme kihilist riietust kandma.

1. Kiht võrk või muu higi kehapinnalt eemale juhtiv kiht (kui on kuiv siis on soe). Matkamise ja muidu aktiivse tegevuse jaoks -10, -15 ja ei ole külm.
  2. Kiht paksem pesu, mis samuti peab higi väljapoole juhtima. Sobiv madalama aktiivsusega tegevuseks
  3. Kui tõesti külm ja kuskil pikalt passid siis paned midagi paksemat veel peale

Kõige peal võiks tuult pidav AGA kindlasti hingav ja ideaalis jällegi niiskust väljapoole juhtiv kiht olla.

Ja kogu see kihilise riietumise jutt käib nii jalgade, keha kui ka käte kohta. Poolik lahendus tähendab, et kuskilt otsast hakkad külmetama ja ongi kogu mugavus läinud.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”