Piduri õhutusnippel pooleks
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Piduri õhutusnippel pooleks
Mõtlesin pehmevõitu pidurit õhutada ja keerasin nipli pooleks. Rattaks KTM 85 SX.
Kuidas olukord lahendada? Kas saab kuidagi ilma niplit kasutamata õhu välja, vaakum vms.
Help!
Re: Piduri õhutusnippel pooleks
Niplid ei ole tavaliselt kunagi nii pika keermega et keere ulatuks ava põhjani. Natuke Penetrating oli'is ligunemist ja ilmselt keerad suvalise koonusega selle nipli välja.
-
....
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Ilma niplit kasutamata viimast õhku välja ei saa.
Kui niplijäänus muidu liikuma ei hakka, puuri nipli läbimõõdust (keermemõõdu järgi arvestatult) 1,5-2mm peenema puuriga nippel seest tühjaks. Ettevaatust ainult, et liiga sügavale ei puuriks ega drelli viltu ei hoiaks. Muidu nipli auk tsentreerib kenasti. Puurimisest järelejäänud osa hakkad keerme vahelt ühe koha pealt tugeva naaskliga urgitsema, et saaks niplijäänuse oma pesasse keskele kägarasse. Aga enne proovi leotamist ja väljakeeramiskoonust, ikka nagu turvalisem.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Mul on ka nippel puruks üleval pumba juures. Saab õhutada kenasti, mingeid vaakumeid vaja ei ole. Kas sul on suppordi küljes olev nippel murdunud või pumba küljest?
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Mina olen siiani kõik niplid kätte saanud keevitusega. Piisab M8 mutrist läbi mille keevitad jäänukile pähe ja siis keerad lihtsalt välja. Ei vigasta keeret ega miskit. Kui kardad miskit värvikahjustust vms, siis olen sadula ja mutri vahele pannud miski paksema nahatüki, millele eelnevalt augurauaga sobiv ava sisse koputatud.
Ise olen kasutanud aastaid seda meetodit, et enne lahtikeeramist niplile paar kerget koputust otse pähe, vajadusel kasvõi alu või pronkstorniga. Selle meetodiga väheneb purunemise protsent kordades.
Kauri
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Keevitajatel nahkpõll ja -käised tavaline riietuse lisa.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
mart211 kirjutas:Mul on ka nippel puruks üleval pumba juures. Saab õhutada kenasti, mingeid vaakumeid vaja ei ole. Kas sul on suppordi küljes olev nippel murdunud või pumba küljest?
Suppordi juures. Pinnaga tasa.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Kui pinnaga tasa siis mina prooviks Kauri soovitatut, M8 mutter ja läbi mutri keevitust.
Kauri kirjutas:Mina olen siiani kõik niplid kätte saanud keevitusega. Piisab M8 mutrist läbi mille keevitad jäänukile pähe ja siis keerad lihtsalt välja. Ei vigasta keeret ega miskit.
Kauri
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Ära ainult kohe kuumalt keerama hakka,võib alumiiniumi seest vindi maha tõmmata.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
huvitav mitu lehekülge õpetusi kokku tuleb
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 63 korda
426f kirjutas:huvitav mitu lehekülge õpetusi kokku tuleb
Ma pakun puusalt mingi 426 lehte
Et poleks OT:olen auto supordis tavaliselt toxi sisse löönud, vasaraga uhmerdamisel saab roostest liikuma, välja keeramine juba lihtne. Uus nippel siis muidugi kohustuslik
-
- Tsikkel: IZ,Jawa,GSXF,R1,XL1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Mul on mõned korrad õnnestunud Coca Colaga leotades nii mõnigi piduritoru ja nippel elusalt kätte saada. Võibolla lihtsalt joppas, aga minuarust toimib väga eduliselt.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.