Üleskutse motokaupmeestele !
Moderaator: Moded
Üleskutse motokaupmeestele !
Siinkohal teeks üleskutse kõigile kes põhitööna või kõrvalharrastusena mootorrataste müügiga/toomisega tegelevad :
Algajale ratturile A1 kategooria ratast leida on tänapäeva Eestis üliraske ja keskmisele eesti 16 aastasele huvilisele või tema vanematele liiga tihti isegi võimatu. Siit ka suht vähene tsiklimeeste/naiste järelkasv uuemal ajal. Kui motokaupmehed asjale õla alla paneks, et selliseid aparaate vähemalt müüagi oleks ( pruugituna, muidugi) siis ehk asjad ka paraneks.
Algajale ratturile A1 kategooria ratast leida on tänapäeva Eestis üliraske ja keskmisele eesti 16 aastasele huvilisele või tema vanematele liiga tihti isegi võimatu. Siit ka suht vähene tsiklimeeste/naiste järelkasv uuemal ajal. Kui motokaupmehed asjale õla alla paneks, et selliseid aparaate vähemalt müüagi oleks ( pruugituna, muidugi) siis ehk asjad ka paraneks.
Nii et müüjad...ärge laske ead bisnessi otsa käest...
good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...
Just nimelt, küll aga liikus mobiledees sügisel alla 1000 euriseid. Elik ots ongi põhiliselt kaupmeeste käes. Mina olen hetkel 100% veendunud, et see ratas, mille ma laupäeval koju vedasin, ei lähe müüki kindlasti mitte enne 2013 aastat, kui viimanegi mehehakatis meie peres 18 saab. Küll aga teen rattale mingil hetkel korraliku kapremondi ( no keegi pole sisse vaadanud, ehk ei ole veel 2.rem sisse löödud). Samas tahaks teist samasugust veel lähema 8 aasta jooksul leida. Endale 2 rattalise ostmisest rääkimata. Praegu on pilt selge - meie turul on 125 alla 11kw liikvel liiga vähe isendeid ja nende piisav arv tutgutaks täiesti kindlalt ka suurte rataste müüki. Selge see, et 125 sega ei taha keegi enam sõita, kui 25kw õigused käes. Muidugi tuleb enamusel vahele "autovaimustuse" aeg ja seejärel mingil osal "tagasipöördumine juurte juurde". Kui aga juuri pole, siis ei tule ka tagasipöördumist. Uut 125-st hinnaga 55......80 tuhhi ostavad oma võsukestele tänavasõiduks vist V Ä G A üksikud papad-mammad, või mis.
Nojah, elu on karm, aga ebaõiglane. Vaatame, kuidas see hind kujuneb.
Oletame, et kaupmees saab saksast 1000 euriga ratta. S.o. 15694 krooni. Paneme siia juurde 30% katet, tekib 20402 krooni. Lisame 18%, saame 24074 krooni. See oleks siis müügihind. Et pole nagu väga vigagi? Kaupmehele jääb aga ainult 4708 krooni, millest tuleb katta püsikulud, transport, tollimaakler jne. Järgi ei jää sisuliselt midagi
Palju neid rattaid siin müüma peaks, et asi ära tasuks? Peale selle on neid vaja veel mööda saksat taga ajada, sest ega neid palju liikvel pole - keegi peab selle töö ära tegema, mis omakorda maksab. Kus on siin hea äri, härrased?
Jah, keegi võib seda businessi mustalt ju teha, aga ametlikult on siin väga raske kasumisse jääda.
Oletame, et kaupmees saab saksast 1000 euriga ratta. S.o. 15694 krooni. Paneme siia juurde 30% katet, tekib 20402 krooni. Lisame 18%, saame 24074 krooni. See oleks siis müügihind. Et pole nagu väga vigagi? Kaupmehele jääb aga ainult 4708 krooni, millest tuleb katta püsikulud, transport, tollimaakler jne. Järgi ei jää sisuliselt midagi
Jah, keegi võib seda businessi mustalt ju teha, aga ametlikult on siin väga raske kasumisse jääda.
-
Ozz
Kes sotima hakkavad alustavad seda siiski pisut varem kui lubade aeg katte jouab. Pakun valja ,et oma vosukestele voiks alustada opetamist umbes 4 aastaselt. Pohjus on vaga lihtne - tasakaalu tunnetus. Seda opib inimene (keegi tark on oelnud , ei maleta kes) kuni 14 elu-aastani.
Kindlasti ei tohiks olla esimene soiduriist tanapaeva mopeed! Nende abivahenditega voiksid soita ainult inimesed kes kunagi ei kipu ratta selga, voi siis kogenud soitjad. (see on minu arvamus ja palun arge mind nyyd maa-alla taguge) Miks? sest nende abivahenditega tuleb ekslik tunne kiirusest ja soiduoskusest mis omakorda vaga kurvalt loppevad.
Ok asja juurde.
Pohimotteliselt on herr Konsulant juba koik ilusasti ara seletanud ja ei hakka seda valemit yle kordama. Kaubandusega tegelevad inimesed peavad kasumit teenima , vastasel korral lopetavad nad oma tegevuse ja ja pole neist tolku kellegile enam parast.
Tegutsen vastava alaga teisepool lompi ja muidugi on siin natukene suurem turg ja rohkem inimesi aga pole vaikseid rattaid!
Miks?
Vaikestel ratastel pole lihtsalt turgu ja punkt. Honda Rebel on vist ainuke asi mis oma pisikese turu saavutanud , muu on null.
Pohimotteliselt oleks vaja tekitada diskusioon hoopis teise koha peale. Nimelt alates 16 aastaselt voiks lubada kuni 600cm masinaid kasutada. See lopetaks ara selle motetu jura mopeedidega ja annaks poistele tugeva pohja edasi areneda. Siia voib juurde tuua minuparast HP pirangu aga mitte sundida inimesi vahe vaartuslike asju tarbima.
Minu eesmark selle loraga pole kedagi opetada voi oma ari edendada vaid mote ,et Eestis voiks rohkem olla selle ala inimesi. Ja minu unistus on naha eesti nimega venda Rossi korval.
Kindlasti ei tohiks olla esimene soiduriist tanapaeva mopeed! Nende abivahenditega voiksid soita ainult inimesed kes kunagi ei kipu ratta selga, voi siis kogenud soitjad. (see on minu arvamus ja palun arge mind nyyd maa-alla taguge) Miks? sest nende abivahenditega tuleb ekslik tunne kiirusest ja soiduoskusest mis omakorda vaga kurvalt loppevad.
Ok asja juurde.
Pohimotteliselt on herr Konsulant juba koik ilusasti ara seletanud ja ei hakka seda valemit yle kordama. Kaubandusega tegelevad inimesed peavad kasumit teenima , vastasel korral lopetavad nad oma tegevuse ja ja pole neist tolku kellegile enam parast.
Tegutsen vastava alaga teisepool lompi ja muidugi on siin natukene suurem turg ja rohkem inimesi aga pole vaikseid rattaid!
Miks?
Vaikestel ratastel pole lihtsalt turgu ja punkt. Honda Rebel on vist ainuke asi mis oma pisikese turu saavutanud , muu on null.
Pohimotteliselt oleks vaja tekitada diskusioon hoopis teise koha peale. Nimelt alates 16 aastaselt voiks lubada kuni 600cm masinaid kasutada. See lopetaks ara selle motetu jura mopeedidega ja annaks poistele tugeva pohja edasi areneda. Siia voib juurde tuua minuparast HP pirangu aga mitte sundida inimesi vahe vaartuslike asju tarbima.
Minu eesmark selle loraga pole kedagi opetada voi oma ari edendada vaid mote ,et Eestis voiks rohkem olla selle ala inimesi. Ja minu unistus on naha eesti nimega venda Rossi korval.
Plaanivad Eestis sellistele ju suisa klassi teha... aga praegu veel võistlejaid vist liiga vähe.. Eestis peaks ~4 sellist ratast olema... Saksas maksavad kasutatud ~750 EUR-i... ja neid sai päris postiga kohe saata... Saksa siseselt oli ~60EUR-i vist...Konsulent kirjutas:Võib-olla midagi sellist Sinu poistele, Mumm?
http://www.blatausa.com/frontdoor.htm
Konsulent kirjutas:kirjutas:
Nojah, elu on karm, aga ebaõiglane. Vaatame, kuidas see hind kujuneb.
motika hind...on mis on.. aga sinna lisanduvad:
Transport ~4000-mustmiljon...
Käibemaks 18% kauba maksumusest tollipiiril (tsikli hind+transpordikulud) 1000EUR tsiklil siis ~3500.-
Maaklertasud ~ 500EEQ (eeldeklaratsioon ja deklaratsioon ja veel palju pabereid)
siis lisaks veel registreerimine.... 1.325.- EEQ
seega 1000EUR tsili omahind oleks VÄHEMALT 25.000.-
Nüüd siis lisad siia motikamüüja kasumimarginali (~5000.-)
ja sedasi ongi 1000EUR tsiklist saanud 30KEEK-sine tsikkel...
spinna kirjutas:kirjutas:
Siinkohal teeks üleskutse kõigile kes põhitööna või kõrvalharrastusena mootorrataste müügiga/toomisega tegelevad :
Algajale ratturile A1 kategooria ratast leida on tänapäeva Eestis üliraske ja keskmisele eesti 16 aastasele huvilisele või tema vanematele liiga tihti isegi võimatu.
ilmselt on põhjus ka kusagil mujal...hinnas nimelt.. 1000EUR-ist A1 ratast ei ole mõistlik/võimalik alla 30KEEK-si müüa...(kulud on ju samad, mis suurt tsiklit tuues, aga suure tsikli müügihinnas on kulud ~25-30% väikesel aga ~50% lõpphinnast)
Aprillist paiskan ~10 A1 motikat müüki...
Aprilia 125 RS-98
Yamaha DT 125 -98
Yamaha DT 125 -98
Honda Rebel -00
Husky 125 jurakas -02
Husky 125 jurakas -98
Yamaha Virago -97
ja igasuguseid veel....
eks nende A1 asjadega on ikka kõvasti keppi...
Hea märk seegi, et asi aktiivselt arutelu alla võeti. Kogu jutt väikeste rataste vahendamise majanduslikust pahupoolest on õige ja arusaadav, aga juhiksin tähelepanu veelkord sellele, et tegu on ju suurte rataste turu sissesöötmisega. Kohe kuuesajase selga hüpata, nagu keegi eelpool soovis oleks vast siiski liig mis liig, aga piiratud kw/kg suhtega näiteks 350...400 oleks küll ka minu tagasihoidliku arvamusega samadel radadel. Leian nimelt, et ratas, mis 70...80 pealt end väga vaevaliselt möödasõidul vedada jaksab on sama ohtlik liiklusvahend nagu risti vastupidi särtsu täis liitrine. A1 rataste nõudmisest turul räägib ka sügisel 24 tuhhiga motodepoos olnud rebeli kiire kadumine müügikuulutustest. Nii et Kommionule tuult tiibadesse ja mina olen küll veendunud, et ta oma saagist kindlasti ka lahti saab. Muide soovitan ka müüjatel endil ühendust võtta autokoolidega, minu teada on väga palju ( kui mitte valdav enamus) selles seisus, et A1 lube õppesõiduratta puudusel teha ei saagi !
to konsulent: otsaa kui nunnud asjandused seal. sellisee võiksid küll mu mummunaatoritel kunagi olla
aga vot, siin saab kindlasti üheks takistuseks mitte kuri kanamamma
, vaid just nende maksumus ma arvan. ainuke lootus on, et veel paar aastat teeb oma töö ning selles vallas saab asi parem olema.
aga noh, kui võitslusklassi tahetakse teha nende "nunnudega", siis vast on mul pakkuda lausa 2 sõitjat
nii 3-4 aasta pärast
igatahes vaatame mis tulevik toob
mumm
aga noh, kui võitslusklassi tahetakse teha nende "nunnudega", siis vast on mul pakkuda lausa 2 sõitjat
igatahes vaatame mis tulevik toob
mumm
väike kuri mootorrattur
Muusikakooli on väga hea tsikliga sõita. Meitel üks käis isegi päris elus ratsahobusega
Ausõna, ise nägin.
Aga enne A1 julgen soovitada stella või delta või kroha + oma vana tööriistakomplekt. Ja pusigu ise. Nõuga võib alati aidata, aga alles siis kui nutt kurgus tulevad, võib ise käed mustaks teha
Selline strateegia mingi popi ja kalli aparaadiga läbi ei lähe.
Aga enne A1 julgen soovitada stella või delta või kroha + oma vana tööriistakomplekt. Ja pusigu ise. Nõuga võib alati aidata, aga alles siis kui nutt kurgus tulevad, võib ise käed mustaks teha
ahahahaa@muusikakooli. küsinud parem kodus mu käest mis ma sellest arvan. olen ka nagu sellises (või sellelaadses) asutuses käinud. ja küsinud seda veel eriti meite poistele mõeldes... kuigi jah, ära hõiska enne õhtut oleks siis vist paslik öelda.
aga käppade mustaks tegemisest ei pääse nad vist nii ega naa, sest ma mitte ei taha, et mu poisid nagu nende mõlemad onud
siidikäpad oleksid
vot kui kuri olen 
aga käppade mustaks tegemisest ei pääse nad vist nii ega naa, sest ma mitte ei taha, et mu poisid nagu nende mõlemad onud
väike kuri mootorrattur
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.