krossika ost
Moderaator: Moded
Re: krossika ost
Ebay väga õige soovitus. Küpsetain ise samuti rabas sõites mõned aastad tagasi 450 Yamu korvi siniseks. Arvan, et olin ise süüdi sest masin võimas ning mees lahja. Libistasin siis aga sidurit ja nii ma tast lahti saingi ilmselt.
Ebayt leidsime Kasjoki abiga (tänud talle veelkord) täiesti korraliku komplekti. Nimelt on Ameerikamaa mehed rikkad ning riputavad originaalosade asemele tjuuning sidureid. Nii ka minu ostetu seal üle jäi.
Kui aga sealt ei leia siis vaja soetada uus südamik, kettad ja vahekettad. Korvi hambad saab üsna täpselt välja käiata. Lihtsalt peab jälgima, et kõik kettad ka pärast käiamist võrdselt vastu korvi serva asuvad.
tere, olen crf 450 õnnelik omanik olnud ise aastast 2003 , remontinud ja hooldanud nii 250 kui ka 450 sama kaua kui neid on toodetud,filtreeritakse ikka mootoriõli mitte käigukastiõli ja soovituslik õlivahetuse välp on tõesti 4-5 tundi ja käigukastis soovitan 8-10 tunni tagant vahetada, mootorisse peaks panema ikka täissünteetilise krossimotorattale mõeldud õli ja käigukasti tõesti pannakse vahest automaatkasti õli lisaks aga tavalisele 10w40 mineraal õlile et sidur libisema ei hakkaks aga sul vast see vajadus puudub(pane täis kogu 700ml mineraali) . Tõenäoliselt koliseb sul tsakaalustusevõll millel on läbi kas laagrid või võll ise kulunud ja siduri puhul võid viga otsida sidurikorvist. Klappide kohta on praktika näidanud et kui klapivahed juba teist korda täielikult kaovad siis oleks vaja välja vahetada aga mitte tundide järgi nagu eelnevalt keegi mainis, klappide eluiga oleneb väga palju sellest kui hoolikalt õhufiltrit vahetad ja kui puhtaks pesed (et mootor liiva ei saaks) ja kui mootori paar korda keema lased venivad ka klapid kohe välja. Aga kui oled tallinna inimene ja sul on küsimusi mida teha ja kuidas teha mine redmotosse nagu eelnevalt soovitati ja küsi Graukit (Triisade rataste mehhaanik)ta annab sulle nõu ja soovitusi siin ise leiutada kes räägib tõtt ja kes omast tarkusest midagi oletab see suht keeruline tee õigeta vastuste ja lahendusteni jõudmiseks.
-
Teema algataja - Postitusi: 155
- Tsikkel: Kawasaki kx 450 f
[quote="ifka"][/quote]
Tere,aga kas ma käigukasti võin siis valada poolsünt.autoõli ja mootorisse ostaksin siis täissünt. krossiratta õli?Ja ma ei saa nagu sellest aru,et kuidas käigukasti õli saab sidurit libisema panna,kui sidur asub paremal pool,kus on mootoriõli? Selle kolinaga on nii,et olen youtubest kuulanud neid videosid ja tundub,et teistel samasugune hääl,näiteks see: ,eriti hästi on kuulda kui ta kaameraga krossika eest mööda läheb.
Mul teeb seda häält natuke nagu kiiremini,aga mul on ka ühikäigupöörded kõrgemad.Klapid on jutujärgi titaanist.Õhufiltrit hooldan peale igat sõitu(esmalt pesen bensuga ja siis fairyga ja õlitan motorexi õhufiltriõliga),tõsi,talvel küll harvemini.Tallinnasse ma väga tihti ei satu.Sidurikorviga olen uurinud,siis bikeman motopood pakub kõige paremat hinda:5500.- on sidurikorv,südamik,sidurikettad ja vahekettad(pro-x i tooted).Eks pean raha koguma,ehk saan kevadeks korda asja.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
Sidur asub paremal pool , kus ON KASTIÕLI.
Ära ise hakka oma ratast hooldama, palun.
-
Ega see pole võimalik,et sidur õieti ei toimi,et siduris on üks üleliigne vaheketas?Arvatavasti eelmise omaniku poolt oli sinna üks vaheketas rohkem pandud kui orginaalis:orginaalis on 8 siduriketast ja 7 vaheketast aga minu siduris oli mõlemaid 8.Põhjus,miks üks vaheketas rohkem on,on see,et kettad on vast liiga kulunud ja 1 vaheketas on pandud sellejaoks,et sidur libisema ei hakkaks. Tegelikult peaks olema nii,et kuna siduris peavad olema üleval ja all lamellidega kettad,siis peab vahekettaid olema 1 vähem kui lamellidega kettaid,aga mul on nii,et siduri keskele on 2 vaheketast kokku pandud.
Põhimõtteliselt on järjekord siis tal nii pandud:lamell,vaheketas,lamell,vaheketas,lamell,vaheketas,vaheketas,lamell,vaheketas jne.
Ei tea kas sul on mõtet hakata sinna nüüd uut sidurit panema. Ütlesid et sõidad niisama põllu peal, aegajalt rajalt ka. Kui ta sul lahutab, kohalt ära läheb siis vaevalt, et sinu sõidutempo neid sakke hullemaks teeb ja kahtlen ka, et nii peale vajutad et seal midagi puruks lendab.
cr125-cr250-cr250f-kx250f..jne..cr450f 09`yz450f 11`
0tt kirjutas:Ei tea kas sul on mõtet hakata sinna nüüd uut sidurit panema. Ütlesid et sõidad niisama põllu peal, aegajalt rajalt ka. Kui ta sul lahutab, kohalt ära läheb siis vaevalt, et sinu sõidutempo neid sakke hullemaks teeb ja kahtlen ka, et nii peale vajutad et seal midagi puruks lendab.
korvilt lased viiliga tsälgad ühtlaselt maha, keskmist puksi ka kohendad viiliotsaga, vahekettad keerad teistpidi ja sõidab jälle...
-
Rolller,vaevalt,et see asi sedasi kaua kestab...siis kui ma seda kohendan ja viiliga vahesid veel suurendan,siis tekib ju suurem loks ja tulevad need sälgud väga kiirelt.Siduri tahaks ikkagi võimalusel ära vahetada,kuna siis ikka kõik korras masinal ja pole vaja muretseda.Võibolla on mõni hetk vaja kiirelt sidurit vajutada ja kui siis ei lahuta,siis võib see halvasti lõppeda. Pealegi sidurikettad on nagunii läbi ja kui korv vana jääb,siis rikuks raudselt uued kettad ära ka veel kiirelt.
Mul muidu üks 450cc suzuki sidur, sobib aastatele 05-07. Sinu masinale ta arvatavasti ei istu, aga ehk keegi tunneb huvi. Soodsalt annaks ära.
cr125-cr250-cr250f-kx250f..jne..cr450f 09`yz450f 11`
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.