Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas bitter »

Saabas peaks olema selline, et ei pigista ja mugav on jalas. Need saapad on valdavalt suht jäigad, tallad väga ei paindu. Mina võidu ei sõida (siiani vähemalt) aga tahan olla võimeline ka praeguste ilmadega sõitma, seepärast panin saapaid proovides-valides paksu soki jalga.

Minu küsimus on madalpinge vallast. Sauna salvkaevu pump asub maasse kaevatud (kaanega kaetud) kaevurõnga sees. Pistikupesa IP-d peast ei mäleta, 55? 65? Igatahes vedrukaanega ja pritsmekindel. Aga kuigipalju kondensaati ikka tekib sisse. Betoon ei ole ka veekindel, praeguste ilmadega koguneb rõnga põhja 5 cm vett, veeautomaat ja selle toitejuhtmed on väljast niisked, rikkevooluautomaat rakendub ja vett ei saa. Kui ma kõik juhtmed hoolikalt ära kuivatan, hakkab tööle (selleks korraks...). Suht tüütu nikerdamine on. Kas autode vigase isolatsiooniga küünlajuhtmete "parandamise" sprei võiks aidata? Või mingi veel kodusem vahend, millega juhtmed kokku mäkerdada?

Veest rõnga põhjas ma nii lihtsalt lahti ei saa. Kas on üldse lootust see rikkevoolukaitse kuidagi maha rahustada? 2-3 25w pirni kriitilisi kohti soojendama-kuivatama? Külmumise ohtu seal üldiselt pole, penost kaan peal ja vihmakindel on ka aga alt tulev niiskus on probleem.

Viimati muutis bitter, 30 Dets 2011, 17:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

kopu kirjutas:

Kas krossisaabas peaks olema tiba suurem(number, kaks?) kui jalanummer või täpselt paras?

Kuna saabas on siiski suhteliselt jäik, siis ise küll eelistan hästi täpset saabast, et võimalikult täpsem tunnetus oleks. Kord unustasin kuivama pandud sisetallad koju ja suht võimatu oli sõita - jalg tegi saapa sees liigutusi aga saabas ei tulnud kaasa.

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Milline on asjalik Reisikorradusfirma, mis asuks Tallinnas ? Kellel reisi ja asjaajamiskogemusi oskavad ehk soovitada, kus hinnad ka head ja mitte väga kallid.

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

bitter kirjutas:

Minu küsimus on madalpinge vallast. Sauna salvkaevu blabla

juhi pumba toide rikkevoolust mõõda, ega seal muud võimalust pole.
suvel võid põranda ja seinad sbs bituumenmaterjaliga hüdroisoleerida.
praegusel juhul lampidega kütmine tekitab ainult kondentsi juurde, mida soojem on pumpa ümbritsev õhk, seda kergemini kondendenseerub õhuniiskus pumba korpusel ja paagil.

Planeeta korvis sündinud
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

bitter kirjutas:

Minu küsimus on madalpinge vallast. Sauna salvkaevu pump asub maasse kaevatud (kaanega kaetud) kaevurõnga sees. Pistikupesa IP-d peast ei mäleta, 55? 65? Igatahes vedrukaanega ja pritsmekindel. Aga kuigipalju kondensaati ikka tekib sisse. Betoon ei ole ka veekindel, praeguste ilmadega koguneb rõnga põhja 5 cm vett, veeautomaat ja selle toitejuhtmed on väljast niisked, rikkevooluautomaat rakendub ja vett ei saa. Kui ma kõik juhtmed hoolikalt ära kuivatan, hakkab tööle (selleks korraks...). Suht tüütu nikerdamine on. Kas autode vigase isolatsiooniga küünlajuhtmete "parandamise" sprei võiks aidata? Või mingi veel kodusem vahend, millega juhtmed kokku mäkerdada?

Veest rõnga põhjas ma nii lihtsalt lahti ei saa. Kas on üldse lootust see rikkevoolukaitse kuidagi maha rahustada? 2-3 25w pirni kriitilisi kohti soojendama-kuivatama? Külmumise ohtu seal üldiselt pole, penost kaan peal ja vihmakindel on ka aga alt tulev niiskus on probleem.

Varem või hiljem mädaneb seal surverelee nikuinii ära. Võta ta üldse hüdrofori küljest ära ja kruvi saunas toru külge kui voolu võtad ka saunast. Kui kõrguste vahe on 5m siis vaja 0,5at vähemaks reguleerida. Kaabel ühenda otse pumba karpi ja jäta pistik ära või ühenda niiskuskindla harukarbiga.

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

ping kirjutas:
bitter kirjutas:

Varem või hiljem mädaneb seal surverelee nikuinii ära. Võta ta üldse hüdrofori küljest ära ja kruvi saunas toru külge kui voolu võtad ka saunast. Kui kõrguste vahe on 5m siis vaja 0,5at vähemaks reguleerida. Kaabel ühenda otse pumba karpi ja jäta pistik ära või ühenda niiskuskindla harukarbiga.

aga see mootor seal niiskes ruumis? mina tooks üldse veeautomaadi tuppa kuskile nurka, kui vahemaa ja kõrguste erinevus seda lubaks :mrgreen:

Planeeta korvis sündinud

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

mina ei topiks mingit rikkevoolukaitset kuhugi , seega rikkevoolukaitse üldse minema, korralik maandus seadmele ja peaks töötama iga ilmaga põhiline, et see veeautomaat otseselt vees ei oleks.....tegelt õige oleks see värk ikkagi kuiva ruumi võimalusel paigutada.

Kasutaja avatar

Loff
Toetajaliige
Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 38 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Loff »

motoratsutaja kirjutas:

Milline on asjalik Reisikorradusfirma, mis asuks Tallinnas ? Kellel reisi ja asjaajamiskogemusi oskavad ehk soovitada, kus hinnad ka head ja mitte väga kallid.

Proovi Germalot!

https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92

Raitsraisk
Tsikkel: F650
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Raitsraisk »

Kui Kim Jong-Il sündis 16.02.1941 ja suri 17.12.2011, siis kuidas sai ta surra 69 aastasena ?

Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Raitsraisk kirjutas:

Kui Kim Jong-Il sündis 16.02.1941 ja suri 17.12.2011, siis kuidas sai ta surra 69 aastasena ?

No kuule, ta oli ju Chuck Norrise järel kõvadusest teine mees maailmas. Ja ma ei usugi, et ta üldse surnud on. Hoopis Surm on Kiminud.

Õigekirjaoskus massidesse!

ain30
Tsikkel: yamaha r1
Tänanud: 1 kord

KÜÜNALDE VAHETUS

Lugemata postitus Postitas ain30 »

Kui tihti peab mootorrattal küünlaid vahetama.Või kas üldse tasub torkida kui kõik töötab.Vahetatud pole 3 aastat kindlasti ratas r1.

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Re: KÜÜNALDE VAHETUS

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

ain30 kirjutas:

Kui tihti peab mootorrattal küünlaid vahetama.Või kas üldse tasub torkida kui kõik töötab.Vahetatud pole 3 aastat kindlasti ratas r1.

http://www.biker.ee/phpbb/viewforum.php?f=1

Parima hinnaga motorehvid http://www.tiremarket.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

@petz61 ; @tnacc - muidugi võiks veeautomaat ideaalis kuivas asuda aga mitmetel põhjustel jääb ta esialgu siiski sinna kus ta on. 5-6 aastat juba seal ja niiskus häirib vaid sügistalvel. Kuigi vesi loksub põhjas aastaringselt.

Enne maasse kaevamist võõpasin kogu rõnga väljast ja seest üle mingi kõrgtehnoloogilise vedelikuga, mis pidi betooni kristalliliseks ja veekindlaks muutma. Ja seejärel pintseldasin veel väljast pigiga üle. Umbes nagu "Tätte topeltgarantii". Aga ju siis sai mõni koht paigaldusel kannatada ... ja tehnoloogia ei hakanud tööle :roll:.

@petz61 - pumbale oma maandus? Kilp on 15m kaugusel ja korralikult maandatud. Kas sellest ei piisa?

@ping - püüan soovitused ellu viia, tnx.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

tuttav teema see niiske pumba teema. rikkevoolukaitset päris ära jätta küll ei tahaks, sest suht valus oleks surakas pumbast saada. Korralik maandus peaks juba pumbal nagunii olema (toru maa ja vee sees). nii et üle jääb vaid pumbamaja kuivaks saamine. Sellejaoks peaks tegema sinna ventilatsiooni ja tõesti mingi pirn kütma sinna, et tekiks õhuvool, mis niiske õhu minema viib. Seljuhul peaks ühendused ka kuivaks jääma. Muidugi tekib siis jama, kui külm õhk otse sisse tuleb, et pump jäätub ära. Aga kui kasutada maasoojuse nippi? st paar(kümmend?) meetrit vent. toru maa sisse kaevata ja kaevumaja põhjast sisse tuua, mahakaevatavale torule teha kuskile üks nurk ka sisse, nurga tipp olgu kõige madalamal ja nurga tippu tuleks teha auk, et kõik tekkind vesi sealt maa sisse imbuks (ilmselt kruusapadi ka alla). Siis peaks sissepuhutav temperatuur olema kümumispiirist üle ja välja läheb ülevalt juba soojem ja niiskem õhk. Sellega peaks saama ka alumise osa kuivaks. See on mul omal väljamõeldud teooria, reaalselt veel katsetanud pole. Meil sai ka nüüd ühel selisel pumbal veekindel (mitte niiskuskindel) karp vett täis tänu sellele liigniiskusele ja soojenemistele (karbi sees mootori kondekas, mis siis töötades oli soe ja jahtudes hakkas karp vaakumisse end imema, aga kuna tihendid polnud kõige paremad, tõmbas niisket õhku nii palju, kuni oli reaalselt ääreni vett täis). Selle probleemiga tegeleb kevadel, praegu pole sealt pumbast vett vaja võtta. Mul teine pump veel, aga selle hüdrofor ja survelüliti toas, selle kooslusega on 0 probleemi ja õues pole peale mansettoru otsa midagi näha.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1101 korda
Tänatud: 1122 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kuidas ma tsikli bensiinipaagist pärast selle tühjendamist kõik bensiini kätte saan?

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Loff
Toetajaliige
Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 38 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Loff »

Paak on rattal või on eemaldatud? Muidugi kõik algab paagi ehitusest...lähene loominguliselt!

https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

macintosh kirjutas:

Kuidas ma tsikli bensiinipaagist pärast selle tühjendamist kõik bensiini kätte saan?

Pesed seebiveega või fairy'ga puhtaks. Siis võid tikuga ka sisse torkima minna. Või mine kohe tikuga, saab ka puhtaks :mrgreen:

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1101 korda
Tänatud: 1122 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Loff kirjutas:

Paak on rattal või on eemaldatud? Muidugi kõik algab paagi ehitusest...lähene loominguliselt!

Muidugi eemaldatud, kuidas siis muidu. Proovisin juba majapidamispaberit ja kaltsu sisse toppida, aga ikka ei midagi. Lootsin, et keegi on varem sarnase küsimsuega maadelnud.

mart211 kirjutas:

Pesed seebiveega või fairy'ga puhtaks. Siis võid tikuga ka sisse torkima minna. Või mine kohe tikuga, saab ka puhtaks

Ei, ma ei taha paaki Fairy'ga pesta, ma soovin lihtsalt kõik bensiini sealt kätte saada. Seni, hoolimatya minu ponnistustes loksub tilk ikka seal põhjas.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

No hangi siis endale suur süstal, pane sobiv voolikujupp otsa ja ime jääke välja, mida kätte ei saa aurab ikka suht kiiresti välja.

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

lase õhuga kuivaks

SYLB
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

tazavi kirjutas:

Aga kui kasutada maasoojuse nippi? st paar(kümmend?) meetrit vent. toru maa sisse kaevata ja kaevumaja põhjast sisse tuua, mahakaevatavale torule teha kuskile üks nurk ka sisse, nurga tipp olgu kõige madalamal ja nurga tippu tuleks teha auk, et kõik tekkind vesi sealt maa sisse imbuks (ilmselt kruusapadi ka alla). Siis peaks sissepuhutav temperatuur olema kümumispiirist üle ja välja läheb ülevalt juba soojem ja niiskem õhk. Sellega peaks saama ka alumise osa kuivaks. See on mul omal väljamõeldud teooria, reaalselt veel katsetanud pole.

Minu katsetamise peale pole sul ka mõtet loota - olukorras, kus pinnasevesi on nii kõrgel, et pressib läbi rõnga seina ja põhja sisse, ma kindlasti ei soovi rõnga põhja augustada :D. Kui tõsiselt ette võtta, siis tuleks puurkaev teha ja salvkaev unustada.

Aga VEEL põnevat elektriteemadel - kortermajani toodi äsja uus, moodne küttetrass. Peale kütte ümberlülitamist tekkis küttetorudesse keevitustrafo särina sarnane heli. Paar päeva hiljem selgus ka heli allikas - terasest küttetoru ja malmist kanalitoru kokkupuutepunktis oli tagasihoidlik kaarleegi alge - metall hõõgus tumekollaselt, pimedas keldris oleks nagu küünal süüdatud. 10 min hiljem multimeetriga pinget torude vahel ei tuvastanud. Maja kilbil korralikku maandust pole, inimesed on ennegi vahel kurtnud et saavad nõusid pestes "vastu näppe" aga erinevatel põhjustel on probleemi lahendamine edasi lükatud. Jääb mulje, et keegi on mingi tarbija küttetoru külge maandanud ja see maandus kadus nüüd ära seoses uute, isoleeritud torudega :twisted:. Tuleb maanduse ehitamine ette võtta.

tazavi
Kontakt:

kui keegi näiteks impulsstoiteploki maandab radika külge, siis tulenevalt ploki iseärasusest ongi koguaeg 110-115V sealsamas torudesse lastud. Impulsstoitekad on tänapäeval väga levinud, näiteks enimmaandatud asi on arvuti, sest muidu saab ju arvuti metallkestast särtsu :)

Ehitage parem korralikud maandused ja kasutage rikkevoolukaitsmeid seal, kus nõutud on.

Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

tazavi kirjutas:

enimmaandatud asi on arvuti, sest muidu saab ju arvuti metallkestast särtsu :)

?? Miskipärast minu lauaarvuti kestast ei saa kunagi särtsu. Ainult läpakast saab natuke, kui näpp vga pordi metallservale panna ja varbaga radikat katsuda.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere

Lugemata postitus Postitas petz »

[quote="bitter"]@petz61 ; @tnacc - muidugi võiks veeautomaat ideaalis kuivas asuda aga mitmetel põhjustel jääb ta esialgu siiski sinna kus ta on. 5-6 aastat juba seal ja niiskus häirib vaid sügistalvel. Kuigi vesi loksub põhjas aastaringselt.

@petz61 - pumbale oma maandus? Kilp on 15m kaugusel ja korralikult maandatud. Kas sellest ei piisa?

kui kilp on korralikult ja nõuetekohaselt maandatud ja pumbal on kilbiga korralik toimiva maandusega kaabel, siis ma küll ei näe vajadust täiendavale eraldi maandusele. kui pumbal on mingi pistiku - kontakti ühendus, siis tuleb kontrollida ja ka kindel olla, et lisaks nullile ja faasile see maanduse kontakt seal ka toimiks
kindlam on teha lisaks eraldi kaabliga maandus pumba ja kilbi maandusega

tazavi
Kontakt:

no katsu keelega siis :D või kes teab, mismoodi on sul süstem ühendatud.

Tüüpilise arvutitoiteks skeem on selline: Pilt

Nagu siit näha, läbi kondensaatori jõuab pool toitepingest maandusesse. Kuigi ta on galvaaniliselt lahtisidestatud, siiski ei soovitaks väga näppida.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

mis kuupäeval windows 8 müügile tuleb

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

426f kirjutas:

mis kuupäeval windows 8 müügile tuleb

Homme hommikul .

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

bitter kirjutas:

Aga VEEL põnevat elektriteemadel - kortermajani toodi äsja uus, moodne küttetrass. Peale kütte ümberlülitamist tekkis küttetorudesse keevitustrafo särina sarnane heli. Paar päeva hiljem selgus ka heli allikas - terasest küttetoru ja malmist kanalitoru kokkupuutepunktis oli tagasihoidlik kaarleegi alge - metall hõõgus tumekollaselt, pimedas keldris oleks nagu küünal süüdatud. 10 min hiljem multimeetriga pinget torude vahel ei tuvastanud. Maja kilbil korralikku maandust pole, inimesed on ennegi vahel kurtnud et saavad nõusid pestes "vastu näppe" aga erinevatel põhjustel on probleemi lahendamine edasi lükatud. Jääb mulje, et keegi on mingi tarbija küttetoru külge maandanud ja see maandus kadus nüüd ära seoses uute, isoleeritud torudega :twisted:. Tuleb maanduse ehitamine ette võtta.

Vee ja küttetorude kasutamine elektri varastamiseks on väga vana teema ja arvatavasti peab nüüd see tehnikust naaber, uute torude pärast, vene saitidelt uuema tehnoloogia otsima.

Kui pinnases sademetevesi on nii kõrge, et 3 - 5 cm vett pidevalt hüdrofoorikaevu põhjas siis kõige kindlam variant valada põhja 10cm (PVA liimiga rikastatud) betooni ja saab kaevu kuivaks (kui ainult liivaga tõstad põrandat siis pääsed lainetavast veest aga niiskus ikka jääb).

Kasutaja avatar

MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas MarekM »

Kas ksenoontule ballasti võib paigutada rattale paagi alla, või on see rumal mõte?

フーリガン
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Võib, aga peab jahutust saama, seega sõltub paagi kujust ja asendist. Kui paagialune on umbne ja mootori soojusest kuumenev, siis mitte. Parem oleks leida mingi gondlitagune, kus tuul kenasti vuhiseb...

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”